אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוזני המן פרווה

בצק פריך וטעים, מלית עשירה של פרג עם צימוקים וטיפה גרידת לימון - והכל בלי טיפת חלב או חמאה. ככה נהנים מאוזן המן פרווה בלי שום תנאים וסייגים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק:

חצי כוס סוכר

200 גרם תחליף חמאה, רך (מרגרינה, מרגרינה בטעם חמאה או נטורינה)

1 חלמון

חצי כפית אבקת אפייה

3 כוסות קמח

כפית תמצית וניל

2-3 כפות מים קרים (רק אם צריך)

למלית:

חצי כוס מים

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

שלושת רבעי כוס סוכר

1 כוס פרג טחון

3 ביסקוויטים מפוררים

4 כפות צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד. את המים מוסיפים רק אם הבצק לא מתגבש. עוטפים בניילון נצמד ומצננים 15 דקות.

2 מכינים את המלית: מבשלים בסיר קטן המים, הווניל וגרדת הלימון. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג. מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים בפרג, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות והצימוקים. מצננים את המלית בטמפרטורת החדר.

>> כל המתכונים לאוזני המן

>> כל המתכונים לפורים

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס. מניחים כפית קטנה של מלית במרכז כל עיגול, מקפלים ומהדקים היטב את הפינות.

4 אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, עד להזהבה.

* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל