פאי גבינה כשר לפסח
פאי בפסח? ברור שאפשר! מכינים קלתית פריכה מעוגיות יין כשרות לפסח ומקבלים פאי בדיוק כמו במקור, עם מלית גבינה עשירה וקישוט מגניב של שוקולד מלמעלה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
250 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות שקדים מולבנים טחונים
4 כפות חלב
למלית:
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות אבקת סוכר
כוס חלב 3% שומן
שקית אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר או חלב
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקלתית: מפוררים את העוגיות לפירורים. מערבבים עם שאר חומרי הבצק לתערובת אחידה ורטובה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות של תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
>> לכל המתכונים לפסח
>> בקרו בבלוג של אינס שילת - תיק אוכל
2 מעבירים למקפיא לחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים 10 דקות ומצננים עד שהקלתית קרה לגמרי.
3 מכינים את המלית: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, כוס החלב והפודינג לקרם. מוסיפים את הגבינה לתוך הקרם ומקפלים אותה בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 ממלאים את הפאי בציפוי ומעבירים ללילה במקרר או ל-4 שעות במקפיא להתייצבות.
5 הציפוי: ממיסים את השוקולד, טובלים כפית בשוקולד ומזלפים בעזרתה פסים בצורה לא מסודרת מעל הפאי.