לחמניות במילוי תרד
כמה כיף לתת ביס בלחמנייה טרייה טרייה, ולגלות שבתוכה מתחבא מילוי עדין וטעים של תרד ובצל מטוגן. תוסיפו חמאה וסלט קטן - ויש לכם בראנץ' לתפארת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח
50 גרם מרגרינה, מומסת
למלית:
2 כוסות תרד מאודה, מסונן (הכמות היא לאחר אידוי)
1 בצל, קצוץ
כף שמן זית, לטיגון
3 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט קצח או שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את המים. מוסיפים את המלח והמרגרינה המומסת ולשים היטב, במיקסר או באופן ידני.
2 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה 40 דקות.
3 המלית: מטגנים את הבצל עם התרד המאודה והשום כ-5 דקות. ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומניחים בצד לצינון. אם יש נוזלים במחבת – מסננים אותם.
4 מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים מעט כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים כפית גדושה מהמלית, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לצורת כדור.
5 מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שהכדורים מקבלים צבע שזוף.
6 מיד לאחר האפייה מכסים את הכדורים במגבת בד, כדי שיישמרו רכים.
בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל