אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחמניות במילוי תרד

כמה כיף לתת ביס בלחמנייה טרייה טרייה, ולגלות שבתוכה מתחבא מילוי עדין וטעים של תרד ובצל מטוגן. תוסיפו חמאה וסלט קטן - ויש לכם בראנץ' לתפארת

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/07/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח

כף וחצי שמרים יבשים

כף סוכר

כוס ורבע מים פושרים

כפית מלח

50 גרם מרגרינה, מומסת

למלית:

2 כוסות תרד מאודה, מסונן (הכמות היא לאחר אידוי)

1 בצל, קצוץ

כף שמן זית, לטיגון

3 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

לציפוי:

ביצה טרופה

מעט קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את המים. מוסיפים את המלח והמרגרינה המומסת ולשים היטב, במיקסר או באופן ידני.

2 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה 40 דקות.

3 המלית: מטגנים את הבצל עם התרד המאודה והשום כ-5 דקות. ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומניחים בצד לצינון. אם יש נוזלים במחבת – מסננים אותם.

4 מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים מעט כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים כפית גדושה מהמלית, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לצורת כדור.

5 מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שהכדורים מקבלים צבע שזוף.

6 מיד לאחר האפייה מכסים את הכדורים במגבת בד, כדי שיישמרו רכים.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות קקאו וחלבה משגעות

>> והנה מתכון לסלופי פיתה!