צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
תפוחים בפילו
לפעמים אין זמן, חשק או מצרכים להכנת עוגה של ממש, אבל בכל זאת מתחשק משהו מתוק - אז הנה קינוח כיפי וסופר קל להכנה של בצק פילו, תפוחים, שקדים ודבש: טעם תענוג, ריח מושלם, חצי שעה עבודה
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 09/09/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (40 מנות):
6 תפוחים
25 גרם מרגרינה
3 כפות סוכר
3 כפות דבש
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם שקדים פרוסים
כף מיץ לימון
5 עלי בצק פילו מופשר
אופן ההכנה:
1 מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.
2 מחממים מחבת וממיסים את המרגרינה.
3 מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות.
4 חותכים את הפילו לריבועים בגודל 8x8 ס״מ, משמנים תבנית מאפינס ומניחים בכל שקע שני ריבועי פילו.
5 ממלאים כל שקע בתערובת התפוחים.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.