אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

תפוחים בפילו

לפעמים אין זמן, חשק או מצרכים להכנת עוגה של ממש, אבל בכל זאת מתחשק משהו מתוק - אז הנה קינוח כיפי וסופר קל להכנה של בצק פילו, תפוחים, שקדים ודבש: טעם תענוג, ריח מושלם, חצי שעה עבודה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 09/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

6 תפוחים

25 גרם מרגרינה

3 כפות סוכר

3 כפות דבש

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם שקדים פרוסים

כף מיץ לימון

5 עלי בצק פילו מופשר

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.

2 מחממים מחבת וממיסים את המרגרינה.

3 מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות.

4 חותכים את הפילו לריבועים בגודל 8x8 ס״מ, משמנים תבנית מאפינס ומניחים בכל שקע שני ריבועי פילו.

5 ממלאים כל שקע בתערובת התפוחים.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים.

בקרו בבלוג של שרית

>> בפעם הקודמת הכנו קיש בצל משגע
>> לכל המתכונים לראש השנה
>> והנה טיפ מדליק לקינוח מושקע במיוחד