אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קיש בצלים

להכין בצק של פריך זו לא בעיה כזו גדולה, אבל בואו נודה שלכולנו יש ימים שפשוט לא בא לנו להתעסק בקמח וללוש. בשביל זה המציאו את בצק המלאווח, שיחד עם כרשה ובצל מרכיב אחלה קיש שבעולם בכמעט כלום עבודה

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 02/09/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ:

2 כרשות, החלק הלבן בלבד

5 בצלים

25 גרם מרגרינה

2 כפות יין לבן

מלח

פלפל שחור

2 ביצים

כף קמח

לתחתית:

1 מלאווח

להברשה:

חלמון מעורבב עם כף מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את הכרשה לפרוסות דקות וקוצצים את הבצל.

2 ממיסים במחבת את המרגרינה, מוסיפים את הבצלים והכרשה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל.

3 מורידים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב.

4 במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מרדדים את עלה המלאווח על משטח מקומח עד שהוא מגיע לגודל שמכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מניחים את הבצק בתוך התבנית ועל הדפנות, ומשאירים את הקצוות בחוץ.6. יוצקים פנימה את תערובת המלית, ומקפלים את קצוות המלאווח כלפי פנים. מברישים את הבצק בתערובת החלמון ושולחים לתנור לכחצי שעה, עד שהבצק משחים.

בקרו בבלוג של שרית

>> בפעם הקודמת הכנו אומלט
>> כל הקינוחים שאתם צריכים לראש השנה
>> כל המנות העיקריות שאתם צריכים לראש השנה