צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוגת תפוזים וקוקוס
אין ריח מובהק יותר של חורף מאשר ריח של תפוזים. כאן - בעוגה בחושה ומהממת עם קוקוס, שרק דורשת תה חם חם לידה
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 03/12/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
150 גרם מרגרינה מומסת
1/4 1 כוסות סוכר לבן
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז שלם
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קוקוס טחון
אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה במטרפה ידנית (או במיקסר) את המרגרינה והסוכר.
2 מוסיפים את הביצים אחת אחת, מקציפים ומוסיפים את הווניל, הקליפה ומיץ התפוזים. טורפים כ-2 דקות ומוסיפים את הקמח התופח - יש לשים לב שלא לבחוש את מסת העוגה יותר מידי, רק עד שהקמח נבלע בתוכה.
3 מערבבים עם כף את הקוקוס בתוך הבלילה.
4 משמנים היטב תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית קוגלהוף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 35-40 דקות.
5 מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.