אוכל
יח``צ׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שבלול לחם עם פטריות

שבלול רך וטעים ממולא בתערובת פטריות ריחנית - מסוג המאפים שמתחשק לתלוש מהם חתיכה עוד לפני שהם נוחתים על השולחן

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 20/08/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

3/4 1 כוסות מים פושרים

30 גרם חמאה רכה

1 כפית מלח

למלית:

בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל

כוס פטריות טריות קצוצות

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, החמאה והמלח. לשים היטב לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בניילון. מניחים בצד להתפחה של 40 דקות.

2 המלית: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל, מוסיפים את התבלינים והפטריות ומטגנים עד שאין נוזלים. מניחים בצד לצינון.

3 לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה. משטחים עליו את מלית הפטריות ומגלגלים לנקניק ארוך. את הנקניק מגלגלים לשבלול ומניחים להתפחה נוספת של 20 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מצפים בביצה טרופה ושומשום.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-40 דקות, עד להשחמה.

לבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל