אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אצבעות לחם זעתר

כל מה שאנחנו חושבים עליו עכשיו הוא הריח של אצבעות הזעתר האלה כשהן נאפות בתנור. מקלוני לחם רכים שמתאימים לכל ארוחה ולכל שעה ביום. ולא תאמינו כמה פשוט להכין אותן

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/12/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

קילו קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

3/4 + 2 כוסות מים פושרים

100 גרם חמאה מומסת, לא רותחת

כף שטוחה מלח

שמן זית להברשה

זעתר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר.

2 יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, חמאה ומלח. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים. לשים 10-5 דקות, עד שהבצק מתגבש. 

3 מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו שוב, כ-5 דקות. מרדדים את הבצק לעובי 4-3 ס"מ.

5 באמצעות סכין חדה חותכים רצועות קצרות של בצק ומניחים אותן על תבנית מרופדת נייר אפייה.

6 מברישים בנדיבות כל רצועה בשמן זית ומפזרים זעתר.

7 אופים כ-30 דקות, עד שאצבעות הבצק משחימות.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו כאן כעכים מלוחים עם טוויסט

>> כל המתכונים לחנוכה