אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בלינצ'ס מלוחים עם גבינות ותרד

בלינצ'ס דקיקים עם מלית של גבינה בולגרית, גבינה לבנה ותרד מאודה שסוגרים לכם את הפינה המלוחה לחג. את הבצק אפשר להכין במחבת קצת מראש ואת המילוי והאפייה רגע לפני ההגשה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 28/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

לבלינצ'ס:

4 ביצים

רבע כפית מלח

3 כוסות חלב

30 גרם מרגרינה מומסת

כוס מים

1/4 2 כוסות קמח לבן

למלית:

200 גרם גבינה בולגרית

חצי כוס תרד, מאודה

1 בצל ירוק קצוץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

4 כפות גבינה לבנה למריחה 5%

חלבון ביצה

לציפוי:

1 חלמון ביצה + כף אחת של שמן זית

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב את חומרי הבלינצ'ס.

2 משמנים קלות מחבת ויוצקים כמצקת מהבלילה למחבת, מניעים את המחבת בצורה סיבובית עד שהבלילה מתפשטת באופן אחיד ודק על פני המחבת. ברגע שהחלק העליון מקבל קרום ומתייבש מעבירים את הבלינצ'ס לצלחת שטוחה - אין צורך להפוך לצד השני. כך עושים עם יתרת הבלילה.

3 מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מניחים כף בקצה עלה הבלינצ'ס סוגרים משני הצדדים ומגלגלים (כמו שמגלגלים סיגר). מניחים בתבנית משומנת קלות כשהתפר כלפי מטה.

4 את החלמון שנשאר מערבבים עם כף שמן זית ומברישים את הבלינצ'ס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל-10 דקות ומגישים חם.

* * לבלוג של אינס שילת ינאי - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו בוריקיטס גבינות
>> לכל המתכונים לשבועות