אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פרלינים ביתיים

רוצים להרשים את האורחים שלכם, אבל על אמת? הכינו להם פרלינים! נכון, דרושה מעט התעסקות, אבל השמחה ברגע שמוציאים את הקטנטנים המתוקים האלה מהתבנית פשוט שווה את הכל

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 29/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-15 פרלינים (תלוי בתבנית):

תבנית סיליקון לפרלינים (כל תבנית סיליקון של שקעים קטנטנים תתאים, ואפילו תבנית קרח מסיליקון)

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

20 גרם מרגרינה מומסת

3 כפות שקדים מרוסקים

2 כפות חמוציות קצוצות

אופן ההכנה:

1 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד המריר, ושופכים לתוך תבנית השקעים. הופכים את התבנית מעל נייר אפייה כדי לרוקן את השקעים מעודף שוקולד. השכבה הדקה שנותרת בפנים תהווה את הכיסוי העליון של הפרלינים. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. את השוקולד מנייר האפייה שומרים בצד (נשתמש בו לכיסוי הפרלינים).

2 ממיסים מעל בן מארי את שוקולד החלב עם המרגרינה ומערבבים היטב להמסה מלאה. מסירים מהאש וממשיכים לערבב היטב. מוסיפים את השקדים והחמוציות.

3 מוציאים מהמקרר את תבנית השקעים עם ציפוי השוקולד וממלאים כל שקע בתערובת שוקולד החלב – אבל לא עד הסוף, כדי להשאיר מקום לכיסוי של השוקולד המריר.

4 ממיסים שוב את השוקולד המריר ויוצקים לשקעים. השכבה הזו תשמש כ"רצפה" של הפרלינים. מעבירים למקרר ל-3-4 שעות, להתייצבות.

5 מחלצים את הפרלינים בזהירות מהתבנית ומגישים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מיני פנקייקס שוקולד מגניבים לאירו

בואו להשתתף בתחרות עוגות היום הולדת שלנו!