אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חיתוכיות קוקוס ולימון

קבלו מאפה קל ונחמד, שיעזור לכם להעביר את היום קצת יותר בכיף: בצק קוקוסי פריך, עליו קרם לימון וקוקוס אפוי ומעל הכל ענן של אבקת סוכר. יאללה, הקפה מחכה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 13/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

80 גרם שמן קוקוס, רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-100 גרם מרגרינה או חמאה רכה)

כוס קוקוס טחון

חצי כוס סוכר

כפית קליפת לימון מגוררת

כוס ורבע קמח

לקרם הלימון:

4 ביצים

כוס סוכר

חצי כוס מיץ לימון טרי

כף קליפת לימון מגוררת

40 גרם שמן קוקוס רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-50 גרם מרגרינה או חמאה מרוככת)

4 כפות קוקוס

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון עד אחידות ומשטחים בתבנית מלבנית בינונית (אם אין מעבד מזון, אפשר לערבב ידנית). אופים 15 דקות, ובינתיים מכינים את המלית (לא מכבים את התנור).

3 מקציפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מחממים את מיץ הלימון והקליפה המגוררת בסיר, מסירים מהאש ושופכים לאט לאט ובעדינות אל תערובת הביצים תוך כדי הקצפה.

4 מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים במהירות עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את שמן הקוקוס והקוקוס ומערבבים במטרפה או במקצף ידני.

5 שופכים את התערובת על הבצק ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

6 מחכים לצינון מלא וחותכים לקוביות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק, תיק אוכל

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות ממולאות תרד

>> והנה משהו להכין עם הילדים