חיתוכיות קוקוס ולימון
קבלו מאפה קל ונחמד, שיעזור לכם להעביר את היום קצת יותר בכיף: בצק קוקוסי פריך, עליו קרם לימון וקוקוס אפוי ומעל הכל ענן של אבקת סוכר. יאללה, הקפה מחכה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
80 גרם שמן קוקוס, רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-100 גרם מרגרינה או חמאה רכה)
כוס קוקוס טחון
חצי כוס סוכר
כפית קליפת לימון מגוררת
כוס ורבע קמח
לקרם הלימון:
4 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון טרי
כף קליפת לימון מגוררת
40 גרם שמן קוקוס רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-50 גרם מרגרינה או חמאה מרוככת)
4 כפות קוקוס
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון עד אחידות ומשטחים בתבנית מלבנית בינונית (אם אין מעבד מזון, אפשר לערבב ידנית). אופים 15 דקות, ובינתיים מכינים את המלית (לא מכבים את התנור).
3 מקציפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מחממים את מיץ הלימון והקליפה המגוררת בסיר, מסירים מהאש ושופכים לאט לאט ובעדינות אל תערובת הביצים תוך כדי הקצפה.
4 מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים במהירות עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את שמן הקוקוס והקוקוס ומערבבים במטרפה או במקצף ידני.
5 שופכים את התערובת על הבצק ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.
6 מחכים לצינון מלא וחותכים לקוביות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק, תיק אוכל