צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
מאפי זיתים ומוצרלה קטנטנים
זוכרים את "בית לזית", המאפה שכיכב בעשורים האחרונים בכל בית בישראל, עם הזית העטוף בצק? אז קבלו את השדרוג המהמם שלו! אתם יכולים לקרוא לו "בית למוצרלה", אבל אל דאגה, הזיתים עדיין שם
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 18/03/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
150 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח תופח
כפית מלח
גביע (210 גרם) גבינת שמנת 25-30 אחוז
10 זיתים, קצוצים
בייבי מוצרלה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, המלח, גבינת השמנת והזיתים עד לקבלת בצק אחיד (אם אין מיקסר, אפשר לעשות את זה בידיים).
2 מקררים את הבצק כחצי שעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבלוג של שרית - מיס פטל
4 מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים מעט בצק בידיים ומגלגלים לכדור. יוצרים חור קטן עם האצבע ודוחפים פנימה כדור קטן של מוצרלה. סוגרים את המוצרלה בפנים ומגלגלים בחזרה לכדור.
5 מגלגלים את כדור הבצק בקערית השומשום עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וממשיכים באותו אופן עם שאר הבצק.
6 אופים כ-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים מעט.