אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סנדוויץ' חזה עוף משודרג

אפשר להכניס חזה עוף בין שתי פרוסות, ואפשר לפנק אותו במיונז מתובל ובסלסה ביתית מהירה של פטרוזיליה וכוסברה. אנחנו בעד האופציה השנייה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 23/11/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 לחמניות

עגבנייה, חצויה ופרוסה דק

חופן קטן של עלי ארוגולה או חסה

למיונז המתובל:

3 כפות מיונז

כפית רוטב צ'ילי חריף (כמו סרירצ'ה או טבסקו, אפשר גם יותר)

קורט פפריקה חריפה

לסלסה ורדה:

שליש צרור כוסברה

שליש צרור פטרוזיליה

שן שום, קלופה ופרוסה

כמה טיפות חומץ יין לבן או חומץ תפוחים

רבע כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

לחזה העוף:

2 נתחים של חזה עוף, משוטחים לעובי 1 ס"מ וחתוכים לרצועות עבות

מעט שמן

קורט פפריקה מתוקה או תבלין גריל עוף

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים מיונז מתובל: מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה (לחלופין, אפשר לקנות מיונז חלפיניו מוכן).

2 מכינים סלסה ורדה: קוצצים גס את עלי הכוסברה והפטרוזיליה. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון קטן יחד עם השום והחומץ. טוחנים בפולסים ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.

3 מכינים את העוף: מערבבים בצלחת שטוחה מעט שמן, פפריקה, מלח ופלפל. מכניסים את נתחי העוף והופכים כך שיתכסו בתערובת התבלינים מכל הצדדים.

4 מחממים מחבת פסים מעל להבה גבוהה. כשהיא לוהטת מכניסים פנימה בזהירות את העוף, ומטגנים כשתי דקות מכל צד.

5 הרכבת הכריכים: מורחים מיונז מתובל על החלק התחתון של הלחמניות (אם רוצים, קולים אותן מעט קודם), ומסדרים את הארוגולה והעגבנייה. מניחים את חזה העוף, מוסיפים סלסה, סוגרים ומגישים.

לבלוג של עז תלם

>> בפעם שעברה התענגנו פה על קרואסון עם סלמון וביצה עין

>> והנה ארוחת שחיתות טבעונית