צילום׃ istockphoto
תירס מקסיקני הורס
חבר שחזר ממקסיקו הכין לנו את המנה הזאת ומאז נפלנו שדודים - תירס טרי מבושל ומשוח בתוספות שהופכות אותו לבלתי ניתן לסירוב. נסו ותתמכרו
| mako אוכל
| פורסם 09/02/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
2 קלחי תירס טריים - כמה שיותר טרי יותר טוב
2 כפות מיונז
כוס גבינה מגוררת או מפוררת (כמו: ריקוטה פרסקה, פטה, גבינה צהובה עם נוכחות ועוד. במקור משתמשים בגבינה המקסיקנית קזו פרסקו)
פפריקה חריפה (או מעושנת)
מלח
ליים להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ואת קלחי התירס ומבשלים עד שהם מתרככים, 5-10 דקות. לחילופין, אפשר לצלות את התירס על גריל עד שהוא מתרכך.
2 משפדים בשיפוד עץ ארוך כל קלח, מורחים אותו בכף מיונז, מפזרים גבינה ומתבלים במלח ובפפריקה החריפה. משפריצים מעט ליים אוכלים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!