אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט חלומי

סלט חלומי עם גבינת חלומי צרובה, עגבניות שרי טריות וכאלה שצלינו בגריל, רוטב נהדר וקרמי וגם טוויסט של שמן-צ'ילי

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 23/05/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב:

2 כפות מיונז

5 כפות יוגורט

כף מיץ לימון

5 עלי בזיליקום

10 עלי נענע

2 כפות בצל ירוק קצוץ

לעגבניות:

2 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים לאורכן

2 כפות שמן זית

ענף תימין

מעט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

לסלט:

בצל סגול קטן

10 עלי בזיליקום

כוס עגבניות שרי חצויות

לגבינת החלומי:

200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ

כף שמן זית

להגשה:

3 כפות שמן זית

כף פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנטנות

רבע כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל חומרי הרוטב לקרם חלק.

2 מכינים עגבניות צלויות: מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית. מניחים את העגבניות החצויות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשצדן החתוך פונה למעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים עלי תימין, מלח ופלפל שחור. צולים כ-5 דקות במצב גריל עד שהעגבניות מתרככות מעט ומקבלות שוליים מעט שחורים. מצננים.

3 לסלט: מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. מפרקים כל פרוסה לטבעות.

4 מורחים בצלחת את הקרם (הרוטב) ומעליו מניחים את הבצל, הבזיליקום וכל סוגי העגבניות.

5 מערבבים את פלפל הצ'ילי והשמן.

6 מושחים את פרוסות החלומי בשמן זית. צולים במחבת פסים חמה ללא שמן נוסף למשך דקה, הופכים וצולים דקה נוספת. מוציאים, ומניחים על הסלט. מעל לגבינה החמה מטפטפים מעט מתערובת פלפל הצ'ילי והשמן וזורים מלח גס על כל הסלט. מגישים מיד, כל עוד הגבינה חמה.

לבלוג של שי

>> בפעם שעברה הכנו סלט ירקות שורש, גם בריא גם טעים
>> איך הופכים ענבים רגילים לארנבונים קטנים וחמודים?