אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט ירקות שורש ואגוזי מלך

ארוחת חג תמיד נשמעת לכם כמו הארוחה הכי כבדה בשנה? תקלילו את האווירה ותביאו את הסלט הזה: בריא, טרי, קריספי ומרענן, עם המון דברים טובים בפנים מסלרי ועד סלק ואגוזים, והרוטב? לאמץ כל השנה

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 02/09/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שני גזרים קלופים

קולרבי קלוף

שורש סלרי קלוף

שורש פטרוזיליה קלוף

סלק קלוף

חצי כוס אגוזי מלך

לתיבול השורשים:

שלוש כפות שמן זית

שתי כפות מיץ לימון

חצי שן שום כתושה

רבע כפית מלח

לרוטב:

שתי כפות מיונז דיאטטי

רבע כוס יוגורט

כף חומץ בן יין לבן

כף סוכר

שתי כפות מיץ לימון

שן שום כתושה

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 קולפים סרטים מירקות השורש בעזרת קולפן ירקות ומערבבים אותם עם שמן זית, לימון, שן שום כתושה ומלח.

2 מערבבים את כל חומרי רוטב המיונז והיוגורט ומניחים על צלחת.

3 מעל הרוטב מניחים את ירקות השורש המתובלים, זורים אגוזי מלך ומגישים.

היכנסו לבלוג של שי real food. uncensored

>> בפעם שעברה הכנו סלט עגבניות שרי בקרם שמנת חמוצה
>> מחפשים עוד רעיונות לסלטים לראשונות לארוחת החג? הכל כאן