צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט כרוב ותפוחי עץ
אוהבים קולסלאו? אוהבים ולדורף? מה דעתכם להפגיש את שני הסלטים המיתולוגיים האלה, וליצור סלט כרוב במיונז טעים במיוחד, שיש בו גם תפוחי עץ וחמוציות? הנה, עשינו בשבילכם את העבודה
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 12/10/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
שליש כרוב לבן גדול (או כרוב אחד קטן), חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
רבע כרוב סגול גדול (או כרוב אחד קטן), חתוך לרצועות בעובי חצי ס"מ
כפית שטוחה מלח דק
2 כפות שמן
1 תפוח עץ (רצוי מסוג גרני סמית), מנוקה מהליבה וחתוך לרצועות
1-2 גבעולי סלרי, פרוסים דק (כולל העלים)
חופן קטן של אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן קטן של חמוציות מיובשות או צימוקים
לרוטב:
3 כפות מיונז
3 כפות שמנת חמוצה
כף רוויון או יוגורט
מעט חומץ יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 שמים את רצועות הכרוב בקערה גדולה. מוסיפים את המלח והשמן ומשרים כשעה, עד שרצועות הכרוב מתרככות.
2 מערבבים את המצרכים לרוטב ומתבלים במלח ופלפל.
3 מסננים את רצועות הכרוב ומערבבים יחד עם שאר המצרכים לסלט וחצי מהרוטב. מערבבים היטב, טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד מהרוטב לפי הצורך. מגישים מיד.