כריך מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי הוא מאכל מדהים אך מלא מכשולים- הפיתה מתפרקת, המיצים של הבשר נוזלים וכל העסק מצריך יותר מדי מפיות. הפתרון הוא לדחוף את המעורב לתוך חצי כיכר לחם. מלבד הפרקטיות, זה גם נורא טעים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
חצי כיכר לחם אחיד
4 כפות מיונז
עגבניה, חתוכה לפרוסות
2 מלפפונים חמוצים, פרוסים לאורכם
פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
למעורב:
5 כבדי עוף, חתוכים לחתיכות בגודל שני סנטימטר
150 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי סנטימטר
בצל גדול, חצוי וחתוך לפרוסות דקות
3 כפות שמן
חצי כפית כמון טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור טחון
רבע כפית שום גבישי
רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מלהיטים מחבת גדולה על אש גבוהה. מטגנים את הבצל בשמן כ-7 דקות, עד שהוא משחים מעט ומתרכך.
2 מוסיפים את העוף והכבד וצורבים 4 דקות. מערבבים מעט וצורבים עוד 2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומכבים את האש.
3 מרוקנים חצי כיכר לחם אחיד מתוכנה הרך ומשאירים שוליים של שני סנטימטרים.
4 מחממים את הלחם בתנור לוהט למשך 2 דקות ומוציאים. מורחים את פנים הלחם במיונז וממלאים במעורב.
5 מוסיפים פנימה את העגבניה, המלפפון החמוץ והפלפל החריף ומגישים מיד.