אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

כריך מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי הוא מאכל מדהים אך מלא מכשולים- הפיתה מתפרקת, המיצים של הבשר נוזלים וכל העסק מצריך יותר מדי מפיות. הפתרון הוא לדחוף את המעורב לתוך חצי כיכר לחם. מלבד הפרקטיות, זה גם נורא טעים

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 18/10/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי כיכר לחם אחיד

4 כפות מיונז

עגבניה, חתוכה לפרוסות

2 מלפפונים חמוצים, פרוסים לאורכם

פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות

למעורב:

5 כבדי עוף, חתוכים לחתיכות בגודל שני סנטימטר

150 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי סנטימטר

בצל גדול, חצוי וחתוך לפרוסות דקות

3 כפות שמן

חצי כפית כמון טחון

חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית שום גבישי

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מלהיטים מחבת גדולה על אש גבוהה. מטגנים את הבצל בשמן כ-7 דקות, עד שהוא משחים מעט ומתרכך.

 

2 מוסיפים את העוף והכבד וצורבים 4 דקות. מערבבים מעט וצורבים עוד 2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומכבים את האש.

 

3 מרוקנים חצי כיכר לחם אחיד מתוכנה הרך ומשאירים שוליים של שני סנטימטרים.

 

4 מחממים את הלחם בתנור לוהט למשך 2 דקות ומוציאים. מורחים את פנים הלחם במיונז וממלאים במעורב.

 

5 מוסיפים פנימה את העגבניה, המלפפון החמוץ והפלפל החריף ומגישים מיד.