אוכל
צילום׃ Daniel Loiselle, Istock

כנפיים אפויות ברוטב חריף-מתוק

נמאס לכם לאכול פיצוחים מול הכדורגל? יאללה, תעברו לכנפי עוף חריפות ומתוקות שמתקתקים בכלום זמן. הן רק צריכות את הזמן שלהן בתנור בזמן שאתם מתארגנים עם בירות וחברים

| mako אוכל | פורסם 22/06/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.200 כנפי עוף, מחולקות לשניים

1/2 כוס מיונז

1/2 כוס ריבת משמש (או ריבת אפרסק)

3 כפות טבסקו (או סרירצ'ה, או רוטב צ'ילי חריף)

שן שום, כתושה

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. 

2 מסדרים את כנפי העוף בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. ממליחים ומפלפלים אותם ומכניסים לתנור ל-40 דקות. 

3 מערבבים בקערה את המיונז, הריבה, הטבסקו והשום. מוציאים 3/4 כוס מהתערובת אל קערה גדולה נוספת ומניחים בצד. 

4 אחרי 40 דקות אפייה, מוציאים את הכנפיים מהתנור ומערבבים אותן (בזהירות) בקערה עם 3/4 כוס הרוטב. מחזירים לתבנית ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהעוף מוכן.

5 מגישים את העוף עם שארית התערובת, כמטבל. 

>> לעוד מתכונים עם מיונז

>> והנה הכריכים הכי מעולים לנשנוש מול הכדורגל