צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מאפה פילו עם כרשה
מאפה פשוט וטעים של כרישה וגבינת עזים, עם מיונז שמחליף את הביצים ומבטיח קלילות מנצחת
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 24/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 יחידות כרשה
2 כפות סוכר חום
מלח ופלפל שחור
2 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 כפות קמח תופח
3 כפות מיונז
5-6 דפי בצק פילו
שמן זית
200 גרם גליל גבינת עזים, חתוכה לעיגולים
אופן ההכנה:
1 מנקים את הכרשה: מסירים את העלים הלא יפים, חוצים אותה לאורך ואחר-כך לעיגולים. שוטפים היטב במים כדי להוציא את כל החול ומסננים היטב.
2 מטגנים את הכרשה הנקייה במחבת כ-15 דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח, פלפל, הבצל הירוק והקמח.
3 מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת גם את המיונז.
4 לוקחים את עלי הפילו ומורחים אותם בשמן זית משני הצדדים. מניחים אותם בתוך תבנית האפייה כך שיכסו את כולה, אפשר גם להשאיר יתרה של שוליים כמו בתמונה.
5 יוצקים את המילוי ומסדרים את עיגולי גבינת העזים מעל.
6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!