אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה פילו עם כרשה

מאפה פשוט וטעים של כרישה וגבינת עזים, עם מיונז שמחליף את הביצים ומבטיח קלילות מנצחת

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 24/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 יחידות כרשה

2 כפות סוכר חום

מלח ופלפל שחור

2 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

3 כפות קמח תופח

3 כפות מיונז

5-6 דפי בצק פילו

שמן זית

200 גרם גליל גבינת עזים, חתוכה לעיגולים

אופן ההכנה:

1 מנקים את הכרשה: מסירים את העלים הלא יפים, חוצים אותה לאורך ואחר-כך לעיגולים. שוטפים היטב במים כדי להוציא את כל החול ומסננים היטב.

2 מטגנים את הכרשה הנקייה במחבת כ-15 דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים 2 כפות סוכר, מלח, פלפל, הבצל הירוק והקמח.

3 מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת גם את המיונז.

4 לוקחים את עלי הפילו ומורחים אותם בשמן זית משני הצדדים. מניחים אותם בתוך תבנית האפייה כך שיכסו את כולה, אפשר גם להשאיר יתרה של שוליים כמו בתמונה.

5 יוצקים את המילוי ומסדרים את עיגולי גבינת העזים מעל.

6 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40-45 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!