אוכל

פשטידת כרובית צלויה

פשטידה עסיסית וטעימה עם כרובית צלויה, שאפשר להכין אפילו בטוסטר אובן. המרכיב הסודי: מיונז, ששומר על מרקם המאפה עסיסי ונימוח לאורך זמן

| הלמנס | פורסם 06/08/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ראש בגודל בינוני של כרובית

3 כפות גדושות מיונז

3 כפות גדושות גבינה לבנה

3 ביצים

כף קמח

חצי כפית חרדל דיז'ון חלק

2 כפות פירורי לחם

עלים מ-6 גבעולי תימין

חופן גבעולי עירית, קצוצים דק

מלח ופלפל לפי הטעם

כמה כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים טוסטר אובן ל-200 מעלות. חותכים החוצה את בסיס הכרובית ואת השאר חותכים לתפרחות בגודל בינוני (שומרים על הצורה הטבעית של הכרובית). בקערה מערבבים את תפרחות הכרובית עם עלי התימין, 2-3 כפות של שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לתבנית המתאימה לטוסטר, ואליה מוסיפים בערך רבע כוס מים.

2 מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור למשך שעה או עד שהכרובית מתרככת. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 10 דקות או עד שהכרובית מתחילה להשחים מעט. מוציאים מהתנור, מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.

3 בקערה, טורפים היטב את הביצים עם המיונז, הגבינה הלבנה, החרדל, הקמח, העירית הקצוצה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

4 מוסיפים כמעט את כל הכרובית הצלויה (את השאר מנשנשים), ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת (אשר תתאים לגודל הטוסטר אובן). מפזרים מעל הבלילה שכבה אחידה מפירורי הלחם.

5 אופים בחום של 170 מעלות ל-30-40 דקות או עד שהמאפה התייצב. מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתקרר לפני שמגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!