אוכל

חזה עוף על סלט שורשים בתיבול אסייתי

פשוט וטוב: אביבה מכינה עוף מתובל שמוגש על סלט אסייתי עם בוטנים. המיונז עוזר להדביק את התבלינים וליצור מעטה שחום

| הלמנס | פורסם 06/08/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף:

4 נתחים בגודל בינוני של חזה עוף (בערך 200 גרם כל אחד), מנוקים משומן או עצמות

2 כפות מיונז

חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט כמון טחון

קורט תימין מיובש

חצי כפית זרעי חרדל

מלח ופלפל לפי הטעם

לסלט השורשים:

2 יחידות קולרבי גדול, מקולף וחתוך לגפרורים

1 סלק בגודל בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים

2 יחידות גזר גדול, מקולף וחתוך לגפרורים (אפשר גם לגרר)

חופן בוטנים קלויים, גרוסים

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

כמה טיפות שמן שומשום

כפית חרדל

4 כפות שמן סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

כף חומץ אורז

כף רוטב סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מתחילים מהסלט: מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המצרכים מלבד הבוטנים, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

2 מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים עד לכיסוי אחיד. מעבירים למקרר לחצי שעה.

3 עוברים לעוף: מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד נתחי חזה העוף עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתבלים לפי הטעם.

4 מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך. מחזיקים סכין חיתוך במקביל לקרש בצמוד לחלק העבה של כל נתח, וחותכים כמעט עד שמגיעים לצד השני, כדי לפתוח את חזה העוף (פרפר בשפה המקצועית).

5 מחממים מחבת פסים ובזמן שזו מתחממת עוטפים את חזות העוף בתערובת התיבול.

6 מוציאים את הסלט מהמקרר, משמנים מעט את המחבת ומניחים את חזות העוף על המחבת (בכמה נגלות אם המחבת אינה גדולה מספיק). צורבים על חום גבוה משני הצדדים בערך 2-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מבושל לחלוטין.

7 מניחים רבע מהסלט על כל צלחת ומפזרים עליו בוטנים קלויים. מעליו מניחים את חזה העוף המוכן ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!