אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט עדשים כתומות ואבוקדו

מתכון לסלט קליל מעדשים כתומות שעוברות בישול קצרצר, אבוקדו, שקדים, בצל ופטרוזיליה יחד עם רוטב מרענן. מנה מזינה בכלום זמן הכנה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 21/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ 1 כוסות (300 גרם) עדשים כתומות מפוצלות, שטופות היטב

½ צרור פטרוזיליה או כוסברה או נענע (או שילוב שלהם), קצוץ גס

2-3 כפות שקדים פרוסים, קלויים

½ בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 אבוקדו בשל בגודל בינוני

לרוטב:

מיץ מ-1/4 לימון

3 כפות יוגורט

2 כפות מיונז

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שמים את העדשים בסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהעדשים מתרככות מספיק להיות אכילות אבל נשארות פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.

2 מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

3 חוצים את האבוקדו לאורך, מוציאים את הגלעין, מחלצים את בשר האבוקדו עם כפית וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מעבירים לקערה.

4 מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר המצרכים לסלט. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים מיד.

>> בפעם הקודמת הכנו עוף צלוי במיונז