אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

כריך סטייק פורטובלו

מי אמר שלצמחונים לא מגיע ליהנות מהחיים? קבלו כריך עסיסי, נוטף ומפתה עם סטייק שהוא פטרייה, וכל זה בלי בשר ובחצי שעה. הוא יחוסל לפני שתספיקו להגיד פטריית פורטובלו

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 07/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 בצלים גדולים, קלופים

4 פטריות פורטובלו גדולות טריות

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב ברביקיו

להרכבת הכריך:

2 לחמניות

4 כפות מיונז

עלי חסה סלנובה סגולה

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצלים לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. מניחים את הפרוסות במחבת גריל שחוממה מראש על אש גבוהה ללא שמן למשך 5 דקות, עד שחלקן התחתון נחרך מעט. הופכים וקולים עוד 2 דקות. מוציאים ושומרים בצד. הבצל יאבד את החריפות לחלוטין ויקבל חריכה נעימה.

2 מסירים את הרגל מכל פטרייה. משמנים את הפטריות בשמן הזית ומניחים במחבת גריל שחוממה מראש על אש גבוהה. צורבים כ-4 דקות מכל צד עד שהן מתרככות.

3 מורחים את הפטריות במעט רוטב ברביקיו וצורבים כמה שניות נוספות, משני הצדדים. מוציאים לצלחת ומצננים מעט.

4 להרכבת הכריך: פורסים כל לחמנייה לרוחבה ומורחים את שני צדיה במיונז. מניחים פטריות פורטובלו, מעל את הבצל הקלוי ועלי החסה הסגולה ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו טורטיית גבינות במחבת, והיה תענוג 
>> מסעדה מקסיקנית חדשה ומבטיחה מבית מוזס