צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
סלט וולדורף
מחפשים מנות ראשונות שוות? קבלו את סלט הוולדורף הקלאסי הזה, שעושה יופי של סיפתח לכל ארוחה חגיגית. הבונוס: אפשר אפילו להכין אותו מראש
זוהר גולן | mako אוכל
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 תפוחי עץ חמוצים
מיץ מלימון אחד
חצי כוס מים
4 גבעולי סלרי אמריקאי בהירים
קופסת שימורים אננס (או אננס טרי, אם משיגים)
50 גרם אגוזי פקאן
6 כפות מיונז
מלח
לקישוט:
עלי חסה (ערבית)
50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
50 גרם חמוציות
אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לרצועות דקות (גפרורים).
2. מערבבים בקערה את התפוחים עם הלימון והמים.
3 פורסים את הסלרי לעיגולים דקים ואת האננס לקוביות ומניחים בקערה נפרדת.
4 קוצצים דק את אגוזי הפקאן ומוסיפים לקערה.
5 מסננים ומייבשים היטב את התפוחים ומוסיפים גם אותם לקערה.
6 מוסיפים את המיונז, מערבבים קלות ומוסיפים מלח במידת הצורך.
7 בצלחת הגשה מניחים עלי חסה, עליהם את הסלט, מפזרים את אגוזי הפקאן והחמוציות, ומגישים.