אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט וולדורף

מחפשים מנות ראשונות שוות? קבלו את סלט הוולדורף הקלאסי הזה, שעושה יופי של סיפתח לכל ארוחה חגיגית. הבונוס: אפשר אפילו להכין אותו מראש

זוהר גולן | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 תפוחי עץ חמוצים

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים

4 גבעולי סלרי אמריקאי בהירים

קופסת שימורים אננס (או אננס טרי, אם משיגים)

50 גרם אגוזי פקאן

6 כפות מיונז

מלח

לקישוט:

עלי חסה (ערבית)

50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

50 גרם חמוציות

אופן ההכנה:

1. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לרצועות דקות (גפרורים).

2. מערבבים בקערה את התפוחים עם הלימון והמים.

3 פורסים את הסלרי לעיגולים דקים ואת האננס לקוביות ומניחים בקערה נפרדת. 

4 קוצצים דק את אגוזי הפקאן ומוסיפים לקערה.

5 מסננים ומייבשים היטב את התפוחים ומוסיפים גם אותם לקערה. 

6 מוסיפים את המיונז, מערבבים קלות ומוסיפים מלח במידת הצורך.

7 בצלחת הגשה מניחים עלי חסה, עליהם את הסלט, מפזרים את אגוזי הפקאן והחמוציות, ומגישים.

 >> לכל המתכונים לפסח