אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

כריך סינטה וירקות צלויים

לפעמים כל מה שבא לנו זה כריך טוב, והכריך הזה עונה על הדרישה ביג טיים: נתח סינטה וירקות צרובים כמו שצריך, עם מיונז מתובל ופלפל חריף שסוגר את העסק. חצי שעה של עבודה, וכל מה שיישאר על הצלחת זה פירורים

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 12/04/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם סינטה, מנוקה משכבת השומן

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

פלפל אדום

פלפל צהוב

זוקיני או קישוא

2 פלפלים ירוקים חריפים שלמים

2 כפות שמן זית

בגט רוסטיק

לממרח המיונז:

4 כפות מיונז

2 כפות שמן זית

כפית עלי אורגנו טריים

1/2 כפית מיץ לימון

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 פורסים את הסינטה לנתחים דקים בעובי חצי ס"מ (או מבקשים מהקצב). מערבבים עם שמן הזית, מלח ופלפל שחור. צורבים דקה מכל צד על מחבת גריל או מחבת רגילה ללא שמן, שחוממה מראש לחום גבוה. מוציאים ושומרים בצד.

2 חוצים את הפלפל האדום והצהוב, מרוקנים מהגרעינים ופורסים לפרוסות רחבות לאורך. פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות דקיקות בעובי מ"מ. את הפלפלים החריפים משאירים שלמים.

3 מערבבים את כל הירקות עם שמן הזית ומניחים על מחבת גריל או מחבת רגילה ללא שמן שחוממה מראש. צורבים על אש גבוהה עד שצד אחד של הירקות חרוך מעט, הופכים וצורבים מהצד השני עד שהירקות רכים. מוציאים ושומרים בצד. הפלפלים דורשים כ-5 דקות צריבה מכל צד, הזוקיני - כ-2 דקות מכל צד.

4 טוחנים את חומרי ממרח המיונז במעבד מזון קטן או בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים בקירור.

5 מרכיבים את המנה: פורסים את הבגט לאורכו ומורחים בממרח המיונז משני הצדדים. מסדרים את פרוסות הסינטה ועליהן את הירקות הצרובים (למעט הפלפל החריף), סוגרים וחוצים לשתי מנות. מגישים עם הפלפלים החריפים הצרובים.

>> פחות בא לכם בשר? יש גם כריך גבינות מעולה

>> והנה פיצריית שף חדשה שאנחנו חייבים לפקוד