אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

דג מטוגן עם תבלינים

שכבת המיונז מאפשרת לדג להישאר עסיסי מפנים, בעוד שמבחוץ הוא מקבל מעטפת פריכה ומתפצחת בפה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 27/03/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג ולבלילה

500 גרם דג סול או בקלה, חתוך לרצועות או נתחים 

3 כפות מיונז

1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, אפשר גם כורכום)

1/2 1 כוסות קמח תופח 

1 כוס מי סודה קרה לשתייה

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס קמח לקימוח

שמן לטיגון

לרוטב

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כף מיונז

כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי הבלילה - המיונז, הפפריקה, הקמח, הסודה המלח והפלפל - ומניחים במקרר.

2 מקמחים את הדגים ומנערים את יתרת הקמח.

3 מצפים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק רותח כ-3 דקות

4 מעבירים לנייר סופג.

5 מערבבים בקערה את המצרכים לרוטב ומגישים ביחד עם הדג.

* אפשר להכין צ'יפס בטטות ותפוחי אדמה ולהשלים את הארוחה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

  >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה