צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
ברוסקטות חריפות עם גבינות
כנשנוש אחר צהריים או כארוחת ערב בקטנה: לפעמים מתחשק לנו משהו קליל, שמכינים בדקות ספורות ועדיין אפשר להתפנק עליו. הברוסקטות האלה - חריפות, רענננות ועם ניחוח קל של לשחיתות - סוגרות בדיוק את הפינה
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 27/12/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
חצי בגט רוסטיק, פרוס לפרוסות בעובי ס"מ
4 כפות מיונז
100 גרם גבינה בולגרית
עגבנייה גדולה, חצויה ופרוסה דק
פלפל ירוק חריף, פרוס דק
10 זיתי קלמטה, מגולענים וחתוכים גס
100 גרם קשקבל, פרוסה
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מניחים את פרוסות הבגט על תבנית וקולים למשך דקה, 20 ס"מ מתחת לגריל תנור לוהט.
2 הופכים, קולים דקה נוספת ומוציאים.
3 מורחים כל פרוסה במיונז, מניחים פרוסה דקה של גבינה בולגרית, מעליה פרוסת עגבנייה, פלפל ירוק חריף ומעט מזיתי הקלמטה.
4 מעל מניחים פרוסה דקה מהקשקבל ומחזירים לתנור לשתי דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
5 מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.