אוכל
צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

כריך בשר טחון עם ביצת עין

לפעמים כבר מהבוקר אנחנו מפנטזים על המבורגר לארוחת צהריים. איזה כיף שאפשר פשוט לזרוק בשר טחון למחבת, לטגן ביצת עין ולזלול את הגרסה הכי קרובה להמבורגר בתוך פחות מחצי שעה. למשלוח הייתם מחכים יותר זמן

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 13/12/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לרוטב:

3 כפות מיונז

כף עירית קצוצה דק

קורט מלח

3 טיפות טבסקו

לבשר:

1/2 פלפל אדום

כף שמן קנולה

100 גרם בשר בקר טחון גס

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

3 כפות רוטב ברביקיו

כף קטשופ

1/2 כפית רוטב סריראצ'ה חריף או רוטב צ'ילי חריף חלק

לכריך:

לחמניית המבורגר

כף שמן זית

ביצה

עלה חסה

2 פרוסות עגבנייה

מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות

2 פרוסות דקות של בצל סגול

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הרוטב.

2 חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנטנות. מחממים שמן במחבת על אש גבוהה ומטגנים את הפלפל כ-2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3 דקות, מקפידים לפורר אותו באמצעות מרית שטוחה. ממשיכים לצרוב את הבשר על המחבת תוך ערבוב מדי חצי דקה. לאחר 3 דקות נוספות הוא יהיה שחום וצלוי. מתבלים במלח, פלפל וברטבים (חוץ מרוטב המיונז שהכנתם) ומערבבים ביחד כדקה.

3 מלהיטים מחבת יבשה וקולים את חצאי הלחמנייה על צדן הפנימי כדקה. מוציאים את הלחמניות, מוסיפים שמן למחבת ומטגנים ביצת עין.

4 מניחים את החלק התחתון של הלחמנייה על צלחת, מורחים אותה במחצית מהמיונז המתובל ומסדרים מעל את תבשיל הבשר ומעליו את ביצת העין. מניחים בצד את החצי העליון של הלחמנייה ומורחים ביתרת המיונז המתובל. מסדרים מעל חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ. סוגרים את הכריך וזוללים חם.

לבלוג של שי ברנדס

>> בפעם שעברה הכנו כאן טבעות בצל פריכות בלי טיגון

>> והנה לביבות זוקיני ופטה שכיף לסגור איתן את חנוכה