אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

ברוסקטות עם סלט חצילים

סלט חצילים שעשוי כמו שצריך, עם טעם חרוך בדיוק במידה, תמיד משמח אותנו. כשהוא מגיע על ברוסקטות עדינות בשמן זית עם עגבניות שרי ובצל ירוק - זו כבר שמחה כפולה. לפעמים לא מסובך להיות מאושר

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסלט חצילים:

חציל גדול

3 כפות מיונז

1/2 כוס בצל אדום קצוץ דק

1/4 כפית חרדל דיז'ון חלק

1/4 כפית מיץ לימון

1/4 כפית מלח דק

קורט פלפל שחור גרוס

להגשה:

ג'בטה

3 כפות שמן זית להברשה

8 עגבניות שרי

חצי כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות

אופן ההכנה:

1 קולים את החציל על הכיריים על אש גלויה כ-10 דקות, הופכים וקולים עוד כ-5 דקות עד שתוכנו רך. מצננים מעט. חוצים את החציל לאורך ומרוקנים את בשרו למסננת להגרת הנוזלים. שומרים כפית מהקליפה החרוכה, היא תוסיף המון טעם לסלט.

2 קוצצים גס את בשר החציל בסכין גדולה, מערבבים עם מעט הקליפה החרוכה ששמרנו ועם שאר חומרי הסלט. שומרים בצד.

3 מחממים תנור לחום מרבי במצב גריל עליון. פורסים את הג'בטה לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס"מ. מורחים מעט שמן זית משני הצדדים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז התנור. קולים כ-2 דקות מכל צד עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים ומצננים מעט.

4 פורסים את עגבניות השרי לפרוסות רוחב דקות.

5 להרכבת המנה, מניחים כף גדושה מסלט החצילים על כל ברוסקטה, מעטרים בפרוסות עגבניית שרי ובבצל ירוק. מגישים.

>> יצאנו לביקור במפעל של בן אנד ג'ריס וחזרנו נרעשים
>> קבב מושלם עם תפוחי אדמה שרופים שאתם חייבים לנסות