ברוסקטות עם סלט חצילים
סלט חצילים שעשוי כמו שצריך, עם טעם חרוך בדיוק במידה, תמיד משמח אותנו. כשהוא מגיע על ברוסקטות עדינות בשמן זית עם עגבניות שרי ובצל ירוק - זו כבר שמחה כפולה. לפעמים לא מסובך להיות מאושר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לסלט חצילים:
חציל גדול
3 כפות מיונז
1/2 כוס בצל אדום קצוץ דק
1/4 כפית חרדל דיז'ון חלק
1/4 כפית מיץ לימון
1/4 כפית מלח דק
קורט פלפל שחור גרוס
להגשה:
ג'בטה
3 כפות שמן זית להברשה
8 עגבניות שרי
חצי כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
אופן ההכנה:
1 קולים את החציל על הכיריים על אש גלויה כ-10 דקות, הופכים וקולים עוד כ-5 דקות עד שתוכנו רך. מצננים מעט. חוצים את החציל לאורך ומרוקנים את בשרו למסננת להגרת הנוזלים. שומרים כפית מהקליפה החרוכה, היא תוסיף המון טעם לסלט.
2 קוצצים גס את בשר החציל בסכין גדולה, מערבבים עם מעט הקליפה החרוכה ששמרנו ועם שאר חומרי הסלט. שומרים בצד.
3 מחממים תנור לחום מרבי במצב גריל עליון. פורסים את הג'בטה לפרוסות אלכסוניות בעובי 2 ס"מ. מורחים מעט שמן זית משני הצדדים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז התנור. קולים כ-2 דקות מכל צד עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים ומצננים מעט.
4 פורסים את עגבניות השרי לפרוסות רוחב דקות.
5 להרכבת המנה, מניחים כף גדושה מסלט החצילים על כל ברוסקטה, מעטרים בפרוסות עגבניית שרי ובבצל ירוק. מגישים.