צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
סירות ביצים ממולאות
הילדים יצאו לחופש? זמן מעולה להכניס אותם למטבח עם המתכון הקליל והמקסים הזה. ביצים ממולאות שנראות כמו סירות ורק מחכות לקישוטים מיוחדים, ועוד טיפ מגניב שיהפוך את הביצה הקשה לשוס של הארוחה
זוהר גולן | mako אוכל
| פורסם 06/07/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 ביצים קשות
כף וחצי מיונז
חצי כפית ממרח אנשובי, חרדל דיז'ון או פסטו
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הביצים במים כ-10 דקות מזמן הרתיחה. מצננים במים קרים עד שהביצים קרות לגמרי.
2 קולפים את הביצים הקשות, וחוצים אותן לאורך בסכין חדה. מוציאים את חצאי החלמונים בזהירות ומעבירים לקערה קטנה.
3 מוסיפים לקערת החלמונים את המיונז ואת התוספת שבוחרים ומועכים היטב במזלג עד לקבלת משחה חלקה.
4 מעבירים את תערובת החלמונים לשק זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים לתוך השקעים שבסירות החלבון (אל דאגה, אפשר גם פשוט לעשות את זה בכפית).
5 מעטרים את סירות הביצים לפי הטעם והדמיון, ומגישים על מצה של חסה.
נשארו לכם ביצים והילדים משועממים? אתם מוזמנים להכין איתם כאלה: