אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

כריך דל שומן של פסטרמת הודו ביתית

פסטרמה שמכינים לבד בבית זה תענוג - נתח חזה הודו בדבש ופפריקות שמתבלים כמו שאוהבים, פורסים דק דק, ומכניסים לסנדוויץ' עם מיונז פלפלצ'ומה דל בקלוריות ועשיר בטעם, שהוא הברקה בפני עצמו

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

להודו:

נתח חצי חזה הודו גדול (כ-800 גרם)

כף וחצי מלח

כף סוכר

חצי כוס מים רותחים

ליטר מים קרים

לצלייה:

2 כפות דבש

כף פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

למיונז פלפלצ'ומה:

כוס מיונז דל שומן

כפית שום כתוש

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כמון

רבע כפית קימל טחון

רבע כפית מלח

רבע כפית מיץ לימון

להגשה:

16 פרוסות לחם כפרי איכותי

2 עגבניות

2 מלפפונים

16 עלי חסה שטופים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטרמה: ממיסים את המלח והסוכר בחצי כוס מים רותחים. מערבבים עם ליטר מים קרים ושומרים בקופסת פלסטיק עם מכסה לפחות לילה במקרר (או עד 24 שעות). מוציאים את הנתח, מייבשים במגבת נייר ומושחים בדבש ובפפריקות. מניחים על רשת מעל תבנית בתנור וצולים כשעה ב-150 מעלות. דוקרים את הנתח בחלקו העבה בסכין חדה ומוודאים שהוא עשוי לכל עומקו. מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים בקירור.

2 לפני ההגשה, פורסים את ההודו דק בסכין חדה לפרוסות בעובי מ"מ.

3 מערבבים את כל חומרי המיונז פלפלצ'ומה ושומרים בקירור.

4 פורסים דק את העגבנייה והמלפפון.

5 להגשה, מורחים כל שתי פרוסות בממרח המיונז, מניחים מעל פרוסות הודו, עגבנייה, מלפפון וחסה.

לאתר של שי ברנדס

>> בפעם הקודמת הכנו ברוסקטות עם סלט חצילים חרוך, משהו טוב
>> והנה כמה טיפים חשובים לעבודה עם בשר טחון