כילדה שגדלה בלוס אנג'לס תמיד אמרו לי שהשנים שלי בקולג' יהיו השנים הכי יפות בחיי. בגיל 17 ארזתי מזוודות ונסעתי לקולג' בסנטה ברברה. אמנם מרחק של שעה וחצי נסיעה מבית הוריי (קרוב בסטנדרטים האמריקאים), אך עולם אחר לגמרי. זו הייתה עיר שלמה לחופי האוקיינוס השקט אותה ניהלו חבר'ה בגיל 18-21. כבר ביום הראשון שלי פגשתי 6 בנות (מתוך 800) שהפכו להיות השותפות שלי לחדר, והחברות הכי טובות למשך 4 השנים הבאות.
ברמה הקולינרית, השנים בקולג' חשפו אותי לטעמים ומאכלים שלא הכרתי ולמדתי לאהוב. אהבתי אותם כל כך שסיימתי את הלימודים עם משקל עודף של 8 קילו... אחד החטאים הגדולים של אותה התקופה היה ביקור יומי בבית הקפה באוניברסיטה והזמנת עוגת זוקיני וקפה גדול. לתומי הרגשתי שמכיוון שמדובר בעוגה העשוייה מזוקיני, אפשר לאכול אותה ללא רגשי אשם ועל הדרך גם למלא את מכסת הירקות שאני אמורה לאכול. אז זהו שלא, ואולי זאת הסיבה שהשמנתי כל כך. היום, כשאני מסתכלת אחורה על שנותיי בסנטה ברברה, לא הייתי מגדירה אותן כשנים הטובות ביותר בחיי אלא כשנים ההדוניסטיות ביותר.
עוגת זוקיני היא עוגה מאוד פופולרית בארה"ב, אבל בישראל היא לא ממש מוכרת, ואנשים תמיד מופתעים שהיא עשויה מזוקיני. העיקרון של העוגה דומה מאוד לעוגת גזר רק שהירק מתחלף ואיתו גם הטעם. בזכות כמות המים שיש בזוקיני, העוגה מצליחה להישאר עסיסית מאוד גם כמה ימים אחרי האפייה שלה.
אני הכנתי אותה כמאפינס אבל אין שום בעיה להכין אותה גם בתבנית אינגלש קייק.
מאפינס זוקיני
בארץ יש שני סוגים של קישואים, הזוקיני הוא הזן הכהה ואיתו צריך להכין את העוגה הזו. הכנתי את העוגה הזו עם אגוזי מלך קצוצים שאת חלקם ערבבתי בתוך הבלילה ואת חלקם פיזרתי מעל. באופן אישי אהבתי יותר את הגרסה עם האגוזים מלמעלה, כי הם הוסיפו מעטה של פריכות לעוגה הרכה.
המרכיבים (ל-24 מאפינס או 2 תבניות אינגלש קייק):
3 ביצים טרופות
1 כוס שמן זית (או קנולה)
1/2 1 כוסות סוכר
2 זוקיני גדולים מגורדים דק (בערך 2 כוסות)
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפיות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית למאפינס.
2.מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר. מוסיפים את הזוקיני ותמצית הווניל וממשיכים להקציף.
3.בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט.
4.מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.
5.מעבירים את הבלילה לתבנית וממלאים עד ל-3/4 הגובה. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.
6.אופים למשך 20-25 דקות עד שקיסם יוצא יבש. אם אופים עוגה ולא מאפינס, יש להוסיף עוד כ-7-10 דקות לאפייה.
בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!