יש לי מערכת יחסים מורכבת עם שמן. מצד אחד אני נרתעת ממטוגנים למיניהם. אני תמיד אעדיף חצילים בתנור על ספוגי השמן ואני בדרך כלל בוחרת לעשות קציצות בתנור במקום לטגן אותן. מצד שני, אני מאוד מאוד אוהבת שניצלים, ובחנוכה אני מוצאת את עצמי נלחמת באהבתי לסופגנייה כי אם אני אכנע לתשוקתי אני כנראה אהפוך בעצמי לכזו.
בתחום הלביבות אני מודה שכמות השמן מעוררת בי רתיעה ואני בדרך כלל בוחרת לוותר על התענוג. לקראת חג חנוכה הרגשתי שזו הזדמנות לתת לכם לאלטרנטיבה טעימה שאינה שוחה בשמן עמוק. המתכונים שהבאתי לכם נולדו הרבה לפני החג, הם נולדו מתוך רצון לשלב בין ירקות שאני רוצה שהילדים יאכלו לבין אהבתם לפנקייק. בערב שלא הייתה לי ארוחת ערב זמינה ונמאס לכולם לאכול חביתה, שלפתי תירס מהמקפיא, הכנתי בלילת פנקייק סטנדרטית (ללא סוכר), הוספתי קצת גבינות שהיו במקרר, ערבבתי, תיבלתי והכנתי לילדים פנקייק תירס. עצם העובדה שהמנה הוגדרה כפנקייק כבר נתנה לי כמה נקודות, והילדים היו מוכנים לטעום. אחרי הביס הראשון הצלחת חוסלה (בעזרת הבעל כמובן) ואני התחלתי להריץ בראש שילובים חדשים ומעניינים שלאו דווקא מיועדים לילדים.
מתוך די הרבה ניסיונות ורעיונות שהיו לי, עלו לגמר ארבעת הטובים ביותר: מנגולד וגבינה גרוזינית, תירס וכוסברה, פלפלים קלויים עם זיתים ופטה ופנקייק סלק עם גבינת עיזים קשה.
היופי במתכון הזה שהוא בעצם חצי מתכון - בסיס הבלילה לא משתנה ובכל פעם אתם יכולים לשלב ירקות שאתם אוהבים או זמינים לכם.
כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן:
•חשוב להכניס הרבה ירקות לבלילה, המטרה היא לקבל בלילה בה יחס הירקות/בלילה הוא 2/3 -1/3 לטובת הירקות.
•חשוב לעבוד עם מחבת טפלון ויש לשמן רק לפני הפעם הראשונה.
•שילובי הטעמים הטובים ביותר יוצאים כשיש ירק עדין עם גבינה בעלת טעמים יותר חזקים, או להפך.
•אני אוהבת להגיש את הלביבות / פנקייקס עם תוספות כמו שמנת חמוצה, ממרח אבוקדו, יוגורט עזים מתובל בנענע ולימון.
•אם נשארות לביבות אפשר לשמור במקרר ולחמם בטוסטר, בכמות קטנה אני פשוט שמה אותן בטוסטר הקופץ. זה עובד מצוין, מהיר, פשוט ולא משאיר פירורים או ריחות לא רצויים. כמות גדולה אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 10 דקות.
בלילת פנקייקים מלוחים
המרכיבים (ל-20 פנקייקס בגודל בינוני):
1 כוס קמח רגיל (אפשר להמיר לקמח מלא)
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס חלב
1 ביצה טרופה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד (מומלץ בעזרת מטרפה) ליצירת תערובת ללא גושים.
השתמשו למתכון בלילת פנקייק עם המתכונים הבאים:
פנקייק מנגולד וגבינה גרוזינית
ניתן למצוא גבינה גרוזינית בשוקי אוכל. אפשר להחליף עם קשקבל או כל גבינה קשה אחרת.
המרכיבים (ל-20 פנקייקס):
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
צרור עלי מנגולד שטופים וקצצוצים (כולל הגבעול)
1/2 כוס גבינה גרוזינית מגורדת
בלילת פנקייקים מלוחים (ראו מתכון למעלה)
לטיגון:
1 כפית חמאה
אופן ההכנה:
1.מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים, מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים עד שהעלים מאבדים מנפחם והגבעולים מעט רכים.
2.מעבירים את התערובת אל בלילת הפנקייק, ומערבבים היטב.
3.משמנים מחבת טפלון בחמאה. מניחים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק. מבשלים כ 2 דקות, הופכים וממתינים עוד 2 דקות.
מגישים חם עם יוגורט עזים מתובל בשמן זית ומעט מיץ לימון.
פנקייק תירס וכוסברה
המרכיבים (ל-20 פנקייקס):
2 כוסות גרגירי תירס, טרי או קפוא ומופשר
צרור עלי כוסברה קצוצים
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
בלילת פנקייקים מלוחים (ראו מתכון למעלה)
לטיגון:
1 כפית חמאה
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל החומרים עם הבלילה.
2.משמנים מחבת טפלון בחמאה. מניחים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק. מבשלים כ-2 דקות, הופכים וממתינים עוד 2 דקות.
מגישים חם עם ממרח אבוקדו מתובל בלימון, שמן זית מלח ופלפל.
פנקייק פלפלים קלויים, זיתים ופטה
המרכיבים (ל-20 פנקייקס):
4 פלפלים אדומים בגודל בינוני
1/2 כוס זיתי קלמטה
100 גרם גבינת פטה מפוררת
בלילת פנקייקים מלוחים (ראו מתכון למעלה)
לטיגון:
1 כפית חמאה
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפלפלים בשלמותם.
2.אופים בתנור עד שקליפת הפלפלים נשרפת. מומלץ להפוך מידי פעם. מוצאים את הפלפלים ומיד מעבירים לשקית ניילון. סוגרים את השקית ונותנים לפלפלים להתקרר.
3.מקלפים את הקליפה, מסירים את הגרעינים וקוצצים.
4.מערבבים את הפלפלים עם שאר החומרים ובלילת הפנקייק, מערבבים היטב.
5.משמנים מחבת טפלון בחמאה. מניחים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק. מבשלים כ-2 דקות, הופכים וממתינים עוד 2 דקות.
מגישים חם עם שמנת חמוצה.
פנקייק סלק וגבינת עיזים קשה
המרכיבים (ל-20 פנקייקס):
2 סלקים טריים בגודל קטן מגורדים דק
צרור עלי נענע קצוצים
1/2 כוס גבינת עזים קשה ומפוררת
בלילת פנקייקים מלוחים (ראו מתכון למעלה)
לטיגון:
1 כפית חמאה
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל החומרים עם הבלילה.
2.משמנים מחבת טפלון בחמאה. מניחים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק. מבשלים כ-2 דקות, הופכים וממתינים עוד דקה.
מגישים חם עם יוגורט מתובל בשמן זית ומעט מיץ לימון או שמנת חמוצה.
בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן