יש משפט ידוע שאומר "ציפיות הן רק לכריות". בשבועות האחרונים אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם סוגיית הציפיות בכל מיני אפיקים בחיי. התחלתי להבין שיותר מדי ציפיות יובילו אותי למצב שבו תמיד ארגיש מאוכזבת, ומעט מדי - יהפכו את חיי לבנאליים. רמת ציפיות מדויקת היא אולי כלל זהב לחיים מאושרים, ואני באופן נואש מנסה למצא את האיזון.

פאי לימון (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
טארט לימון. בסיס קלאסי ומלית פשוטה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

אני מודה, אני פרפקציוניסטית, אני מצפה להרבה מאוד מעצמי וגם מאחרים. ה"חצי השני" שלי חווה על בשרו את הצורך למלא אחר הציפיות שאני מציבה. חלקן סטנדרטיות וחלקן, אני מודה, חסרות ביסוס.

השנה הפכנו להורים, וכמו כולם הגענו למשימת חיינו בלי הרבה הדרכה וידע מוקדם. שנינו מגששים ולומדים תוך כדי תנועה (חלקנו מהר יותר מאחרים). היום הבן שלנו בן שנה, וחשבתי שלמרות התפוצה הגדולה, ואולי בעצם בגללה - זו הזדמנות לומר לבן זוגי שהוא ממלא אחר ציפיותיי הגבוהות בתחום האבהות, ותודה.

כדי לחגוג את האירוע החלטתי להכין טארט לימון קלאסי, שתמיד עומד בציפיות. המתכון המקורי מגיע ממטבחו של הקונדיטור פייר הרמה, כך שמיד היו לי שתי ציפיות: האחת שיהיה ממש טעים, והשנייה שיהיה ממש מסובך להכנה. הראשונה התממשה והשנייה הסתברה כציפיית שווא. קל מאוד להכין את הטארט הזה; ביצים, סוכר, לימונים וחמאה מייצרים קרם לימוני במרקם קליל. הבסיס הינו בסיס קלאסי לטארט, שאם הכנתם אותו פעם אחת אתם יודעים שזה מעט מאוד עבודה.

צילמנו את העוגה בחנות כלים מקסימה ביפו בשם "Home Workshop", ששמחה על שיתוף הפעולה ונתנה לנו לצלם בין כל הדברים היפים שיש בה. תודה.

טארט לימון

המתכון המקורי דורש מד חום. מכיוון שאני לא מחזיקה ציוד כזה אצלי במטבח הכנתי אותו בלעדיו, ולשמחתי גיליתי שזה ממש לא קריטי. דבר נוסף, יש הרבה חמאה במתכון, אז לא להיבהל ולוותר. גם פרוסה דקה מספקת הנאה צרופה.

פאי לימון (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
הטארט. המתכון הוא של פייר הרמה, אבל למרבה ההפתעה ההכנה פשוטה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

חומרים לתבנית 22 ס"מ:
לתחתית:
1/4 1 כוסות קמח לבן
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות מים קרים

למילוי:
1 כוס סוכר
3 כפות גרידת לימון
4 ביצים גדולות
3/4 כוס מיץ לימון
300 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, חמאה) למעבד מזון ומעבדים כ-5 פולסים קצרים. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים (חלמון, וניל ומים). מוסיפים את הרטובים למעבד המזון בהדרגה תוך כדי עיבוד. ברגע שנוצר בצק, מפסיקים מיד (עיבוד יתר של בצק פריך הופך אותו לצמיגי). יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ. בסיום הרידוד עוטפים בעדינות את המערוך בבצק המרודד, וכך מעבירים אותו בקלות לתבנית. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית בעזרת האצבעות. מסירים עודפי בצק בעזרת רידוד המערוך על גבי הדפנות. מקפיאים למשך 30 דקות.

3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים בחמאה את הצד המבריק של נייר אלומיניום, מניחים אותו עם הפנים המשומנות על הטארט, עוטפים ומהדקים היטב. אופים למשך 25 דקות. מסירים את הנייר ואופים 8-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מעבירים את הטארט לרשת צינון ומקררים לחלוטין.

4. בזמן שהתחתית מתקררת מכינים את המילוי. בקערה חסינת חום מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון בתנועות שפשוף, עד שהסוכר סופג את הניחוח הלימוני. מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומקציפים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מבשלים על להבה בינונית ובעזרת מטרפה מערבבים ללא הפסקה. בהתחלה התערובת תהיה בהירה ותפוחה, לקראת 80 מעלות היא תתחיל להסמיך והמטרפה תשאיר סימנים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת ממש סמיכה ומתחיל להיות קשה לערבב אותה. כל התהליך ייקח בערך 10 דקות. מורידים מהאש, מסננים משאריות של גרידת לימון ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.

5. מעבירים את הקרם למעבד מזון ומעבדים לתוכו את החמאה בהדרגה. לאחר שכל החמאה נכנסה לתערובת ממשיכים לעבד 3 דקות נוספות.

6. מעבירים את הקרם לכלי ומצמידים ניילון נצמד לפני השטח כדי ליצור סוג של ואקום. מקררים לפחות 4 שעות (עדיף למשך הלילה).

7. מערבבים קלות את הקרם וממלאים את התחתית. הטארט במיטבו כשהתחתית בטמפ' החדר והקרם קר.

>> במטבח של אביבה מכינים בינתיים כדורי שלג מהממים
>> והנה האוסובוקו של אבי ממאסטר שף

 


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים