במשך די הרבה שנים מצאתי את עצמי מופתעת כשהגיע איזה חג ואפילו לא שמתי לב. כשלא נמצאים בתוך מסגרת חינוכית כלשהי קל לפספס את החגים ולהתעלם מקיומם.

מאז שיש לי ילדים נושא החגים תופס אצלי מקום מרכזי בחיים. יום אחרי פורים כבר דיברו בגן של הבן שלי על פסח, מיד בסוף חג הפסח הם כבר התחילו ללמוד על ל"ג בעומר וכמובן למחרת המדורות, הבן שלי (בן 3) חזר מהגן עצוב כי הוא הילד היחיד שאינו בכור בגן מאחר והם התחילו ללמוד על שבועות. כל חג מביא איתו משימות הוריות שאנחנו צריכים למלא לקראת החגיגות.

טורטליני ריקוטה ודבש 5 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
טורטליני ריקוטה ודבש. פסטה לא חייבת להיות מלוחה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

העבודה על הבלוג גם מביאה איתה מחויבות חגית וצריך להתייחס ולהעלות מתכונים בהתאם. לפעמים אני מרגישה שעומס החגים מעיק עלי והצורך להעלות מכונים מותאמים לא בא לי באופן טבעי. בדרך כלל כל אחת מאיתנו מביאה מתכון שלה, אבל הפעם קרה דבר מעניין: כבר כמעט שנה שדיאנה רוצה לעשות פוסט על הכנת פסטה טרייה ומשום מה זה לא מסתדר לנו. החלטנו שהנה ההזדמנות לחבר בין שבועות לפסטה ביתית. היה לנו חשוב לקחת את הכנת הפסטה למקום קצת שונה ולייצר מנה מפתיעה. התחלנו בסיעור מוחות, אחת משלימה את הרעיון של השנייה ויחד התפתח לו המתכון הבא - טורטליני במילוי ריקוטה ודבש, בסירופ של חמאת וניל. נשמע טוב? אז זהו, שכן. זה יצא מושלם! בסוף היום כששתינו ירדנו על כמות כפולה של טורטליני, טפחנו לעצמנו על הכרס והצהרנו בעונג שהשלם עולה על סך חלקיו - גם במתכון וגם בשיתוף הפעולה בינינו.

הכנת פסטה ביתית היא עניין של החלטה, זה לא דבר מסובך וזה לא דורש מיומנות מיוחדת. זה כן דורש קצת יותר זמן מאשר לקרוע חבילה ולזרוק למים. לדעתנו שווה להתמסר לעניין כדי להכין מנות שאינן מגיעות ארוזות כמו רביולי וטורטליני, במילויים שאתם אוהבים.

אני חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שהכנתי יחד עם הילדים פסטה בעזרת מכונת הרידוד והחוויה הייתה נהדרת! הילדים התרגשו, הגדול היה אחראי על הרידוד והקטן על החיתוכים. הם היו גאים ביצירתם וכמובן שחיסלו את ארוחת הערב בלי קיטורים.

כמה הערות:

•בהרבה מתכונים לפסטה כתוב שאפשר להשתמש בקמח לבן רגיל, אני חושבת שאם כבר מחליטים להשקיע בהכנת פסטה ביתית אז צריך גם להשקיע בקמח יעודי. אנחנו ניסנו שני קמחים שונים. אחד של חברת Pivetti האיטלקית שמיועד לפסטה ואחד של חברת De Cecco שנקרא קמח סמולינה. שניהם מצוינים ומתאימים. הפיווטי יוצא רך יותר ואיו לו את תחושת האל דנטה שיש בקמח הסמולינה. אפשר להשיג היום קמח פסטה בקלות בכל סופר ובכל מעדנייה, הוא קצת יותר יקר מקמח רגיל אבל אין מה להשוואת את התוצאה.

•אם כבר מכינים פסטה טרייה לא כדאי להכין פחות מ 500 גרם. למתכון הזה תצטרכו חצי מכמות הבצק ואת החצי השני תוכלו לאחסן במקרר ולהשתמש להכנת פסטה מלוחה.

•אם הבצק יוצא לכם יבש מידי אל תפחדו להוסיף עוד חלמון או שניים עד שהבצק מתגבש. אפשר גם להרטיב מעט את הידיים בזמן הלישה.

•כדי לרדד את הבצק השתמשנו במכונת פסטה, רידדנו עד לעובי מספר 7. אם אין לכם מכונה, אפשר לרדד עם מערוך אבל זה לא פשוט להגיע לעובי הרצוי, ראו הוזהרתם.

טורטליני מתוקים במילוי דבש וריקוטה

המרכיבים (להכנת 6 מנות, כ-10 טורטליני במנה):
לפסטה:
500 גרם קמח ייעודי
5 ביצים
1 כף שמן זית
1 כף מים
1/2 כפית מלח

חומרים למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה
125 (חצי חבילה) גבינת מסקרפונה
3 כפות דבש
1/2 כפית קינמון

חומרים לרוטב:
100 גרם חמאה לא מלוחה
2 כפות דבש
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו

אופן ההכנה:

1.להכנת הפסטה: שופכים את הקמח לקערה עמוקה ויוצרים גומה במרכז. שוברים את הביצים אחת אחת ומכניסים לגומה. מוסיפים את שמן הזית, המים והמלח. מתחילים את הערבוב מהמרכז ולאט לאט מרחיבים את מעגלי הערבוב עד שכל הקמח מתערבב עם הביצים.

טורטליני ריקוטה ודבש, מכינים את הבצק 2 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
לשים את כל חומרי הבצק. בידיים, בטח שבידיים|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

2.לשים את הבצק עד שהוא מתגבש ובעל מרקם אחיד וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לנוח במשך חצי שעה.

3.בינתיים, מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ושומרים במקרר.

4.מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לרבעים. 2 רבעים עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשימוש עתידי. מרדדים את כמות הבצק הנותר - כל רבע בנפרד, אחרת הרידוד יהיה ארוך מאוד. מכוונים את מכונת הפסטה לעובי מספר 1 ומתחילים ברידוד, ממשיכים להתקדם במספרים שעל המכונה עד למספר 7.

טורטליני ריקוטה ודבש, מכינים את הבצק (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מרדדים את הבצק בעזרת מכונת הפסטה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

5.מפזרים מעט קמח על הפסטה כדי שלא תידבק ובעזרת חותכן עגול יוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

6.מניחים כ-1/4 כפית מהמילוי במרכז העיגול. טובלים אצבע במים ומעבירים על קצה הבצק כדי לעזור בהדבקה. מקפלים לחצי ואז מפגישים בין פינות הבצק. חשוב להדק את הבצק היטב כדי שהמילוי לא יברח בבישול.

טורטליני ריקוטה ודבש, מכינים את הבצק 3 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
כך מכינים את צורת הטורטליני|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

7.מרתיחים סיר גדול עם מים (בלי מלח). 5 דקות לפני שהמים רותחים מתחילים להכין את הרוטב, מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים את החמאה. החמאה תימס מיד ותקבל גוון חום וטעם אגוזי - זה מה שאנחנו מחפשים. מוסיפים את הדבש ומקל הווניל ומערבבים. מנמיכים את האש כדי שהחמאה לא תישרף.

8.מכניסים את הטורטליני למים הרותחים. ברגע שהטורטליני צפים מעבירים אותם לחמאה ומקפיצים. ממשיכים לטגן עד ששולי הפסטה משחימים ונעשים פריכים.

טורטליני ריקוטה ודבש 4 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מקצפים את הכיסונים המוכנים ברוטב, עד שהם משחימים מעט|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

9.מגישים חם עם קצפת לא ממותקת או גלידת וניל.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הטורטליני בפייסבוק

>> מתכונים לשבועות
>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז מנטה