הייתה לי סבתא תתרנית שאין לי הרבה מה לומר על כישרון הבישול שלה. רוב הזיכרונות שלי מארוחות צהריים אצלה אינם זיכרונות נעימים. משום מה ולמרות הכל, סקונס כן מתחברים לי איתה בדרך נעימה ומעוררת זיכרונות חיוביים. אין לי מטען גנטי של קולינריה איכותית ולעיתים אני מתגעגעת למשהו שמעולם לא היה קיים, איזו נוסטלגיה של האוכל של הסבתות שלי שלא ידעו לבשל. כשהחלטתי להכין לבלוג סקונס תהיתי מדוע לא הכנתי אותם עד היום - הם כל כך קלים להכנה ומספקים חוויה אנגלית טעימה ותרבותית לשבת בבוקר. לי באופן אישי הם משמרים זיכרון טוב וטעים מסבתא שלי.

סקונס פרג לימון 1 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
סקונס פרג ולימון. חוויה אנגלית נעימה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

אחד הדברים הכי חשובים בהכנת סקונס הוא נושא הטריות. 5 דקות אחרי שיצאו מהתנור הם בשיאם, ככל שעובר הזמן תוחלת החיים שלהם הולכת ומקצרת ולקראת הצהריים כבר אפשר להמיר את השימוש בהם לכדורי באולינג קטנים. חימום נוסף בתנור, כן מחזיר להן חיות כלשהיא אבל זה קצת כמו מתיחת פנים בגיל מאוחר מידי. בקיצור, לאכול מיד כשהם יוצאים מהתנור עם הרבה חמאה, שמנת חמוצה או ריבה. כדי להתגבר על נושא הטריות אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולאפות ממש לפני ההגשה. אפשר כמובן לגוון את התוספות על בסיס המתכון הזה.

לפני מספר שבועות פנו אלי ואל דיאנה מאתר מקסים שנקרא 9rooms. זהו מגזין מקוון עם מבחר כתבות שפונות בעיקר לנשים. איריס זהר, מקימת האתר הציעה לנו להתראיין למגזין בוידאו. היינו קצת לחוצות להיות בקדמת המצלמה אבל לשמחתנו הצוות היה כל כך מקצועי ומקסים, שלמרות החששות הייתה לנו חוויה שונה ומיוחדת. בסופו של דבר יצא ווידאו מתכוניישן שאנחנו מאוד גאות בו.

סקונס פרג לימון 2 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מושלמים עם חמאה, ריבה או שמנת חמוצה|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

סקונס פרג ולימון

המתכון עובד מתוך הספר Breakfast, Lunch, Tea

המרכיבים (ל-15-12 מאפים):
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל
1/4 כוס (40 גרם) קמח מלא
2 כפות אבקת אפייה
2 כפות גדושות סוכר
4 כפות פרג טחון טרי
1 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 מ"ל חלב
גרידה מלימון אחד
1 ביצה טרופה להברשה

להגשה:
חמאה / ריבה / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2.מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, הפרג, והמלח, ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.

3.יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי - יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב.

4.משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.

5.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה.

6.מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.

אפשר לוותר על הפרג והלימון ולגוון באפשרויות הבאות:
• להמיר את הפרג והלימון בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו-100 מ"ל מיץ תפוזים.
• להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ / ברנדי.
•להוסיף כוס פצפוצי שוקולד.
•להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

שתפו את המתכון לסקונס עם החברים

>> בשבוע שעבר למדנו איך לצלם מזון בצורה טובה יותר
>> בתנור של אביבה: עוגת שוקולד לבן וגבינה ללא אפייה


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים

הייתה לי סבתא תתרנית שאין לי הרבה מה לומר על כישרון הבישול שלה. רוב הזיכרונות שלי מארוחות צהריים אצלה אינם זיכרונות נעימים. משום מה ולמרות הכל סקונס כן מתחברים לי איתה בדרך נעימה ומעוררת זיכרונות חיוביים. אין לי מטען גנטי של קולינריה איכותית ולעיתים אני מתגעגעת למשהו שמעולם לא היה קיים, איזו נוסטלגיה של האוכל של הסבתות שלי שלא ידעו לבשל. כשהחלטתי להכין לבלוג סקונס תהיתי מדוע לא הכנתי אותם עד היום, הם כל כך קלים להכנה ומספקים חוויה אנגלית טעימה ותרבותית לשבת בבוקר, לי באופן אישי הם משמרים זיכרון טוב וטעים מסבתא שלי.

אחד הדברים הכי חשובים בהכנת סקונס הוא נושא הטריות. 5 דקות אחרי שיצאו מהתנור הם בשיאם, ככל שעובר הזמן תוחלת החיים שלהם הולכת ומקצרת ולקראת הצהריים כבר אפשר להמיר את השימוש בהן לכדורי באולינג קטנים. חימום נוסף בתנור, כן מחזיר להן חיות כלשהיא אבל זה קצת כמו מתיחת פנים בגיל מאוחר מידי...בקיצור, לאכול מיד עם הרבה חמאה, שמנת חמוצה או ריבה.כדי להתגבר על נושא הטריות אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולאפות ממש לפני ההגשה. אפשר כמובן לגוון את התוספות על בסיס המתכון הזה.

לפני מספר שבועות פנו אלי ואל דיאנה מאתר מקסים שנקרא 9 rooms. האתר הוא בעצם מגזין מכוונן עם מבחר כתבות שפונות בעיקר לנשים. איריס זהר, מקימת האתר הציעה לנו להתראיין למגזין בוידאו...היינו קצת לחוצות להיות בקדמת המצלמה אבל לשמחתנו היה צוות כל כך מקצועי ומקסים שלמרות החששות הייתה חוויה שונה ומיוחדת. בסופו של דבר יצא ווידאו מתכוניישן שאנחנו מאוד גאות בו!

סקונס פרג ולימון- המתכון עובד מתוך הספר Breakfast, Lunch, Tea

חומרים להכנת 15-12 מאפים

1/2 3 כוסות (500גר') קמח רגיל

1/4 כוס (40 גר') קמח מלא

2 כפות אבקת אפייה

2 כפות גדושות סוכר

4 כפות פרג טחון טרי

1 כפית מלח

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 מ"ל חלב

גרידה מלימון אחד

1 ביצה טרופה להברשה

להגשה:

חמאה/ ריבה/ שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1.      מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 

2.      מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, סוכר, פרג, מלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.

3.      יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב, וגרידת הלימון. בעזרת מזלג מערבבים בעדינות את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי, יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב.

4.      על משטח מקומח משטחים את הבצק לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.

5.      מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה.

6.      מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.

גיוונים: אפשר לוותר על הפרג והלימון

·         ולהמיר בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו 100 מ"ל מיץ תפוזים.

·          להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ/ ברנדי.

·         להוסיף כוס פצפוצי שוקולד.

·         להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים.