הפחזניות שיסדרו אתכם בסוכה
דמיינו את עצמכם יושבים בסוכה. עכשיו דמיינו לידכם מגש גדול, שעליו מסודרות שלל פחזניות קטנטנות ויפות, בתוך כל אחת תלולית מכובדת ונאה של קרם וניל. עכשיו קחו את המתכון הזה ותדליקו תנור, האושפיזין מחכים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס חלב
100 גרם חמאה מומסת
רבע כפית מלח
כוס + כף וחצי קמח
3 ביצים גדולות
לקרם:
מכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
שקית פודינג בטעם וניל צרפתי
חצי כוס חלב
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החלב, החמאה והמלח עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים לצינון של 5 דקות.
2 מעבירים את הבצק לקערת המיקסר.
3 מוסיפים את הביצים לתערובת, אחת בכל פעם. אחרי כל הוספה מערבבים במיקסר עם וו גיטרה, ורק כשהביצה נטמעת מוסיפים את הבאה אחריה.
4 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הפחזניות 25-30 דקות.
6 מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב לקרם יציב, ומעבירים לשקית זילוף.
7 כשהפחזניות קרות, יוצרים חור בתחתית של כל פחזנית וממלאים בקרם (אפשרות נוספת: חוצים את הפחזניות וממלאים בקרם).
8 מפדרים באבקת סוכר ומגישים.