אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

הפחזניות שיסדרו אתכם בסוכה

דמיינו את עצמכם יושבים בסוכה. עכשיו דמיינו לידכם מגש גדול, שעליו מסודרות שלל פחזניות קטנטנות ויפות, בתוך כל אחת תלולית מכובדת ונאה של קרם וניל. עכשיו קחו את המתכון הזה ותדליקו תנור, האושפיזין מחכים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 20/09/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס חלב

100 גרם חמאה מומסת

רבע כפית מלח

כוס + כף וחצי קמח

3 ביצים גדולות

לקרם:

מכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

שקית פודינג בטעם וניל צרפתי

חצי כוס חלב

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את החלב, החמאה והמלח עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים לצינון של 5 דקות.

כל המתכונים לסוכות

פחזניות - שלב הכיריים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פחזניות - שלב הכיריים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

2 מעבירים את הבצק לקערת המיקסר.

3 מוסיפים את הביצים לתערובת, אחת בכל פעם. אחרי כל הוספה מערבבים במיקסר עם וו גיטרה, ורק כשהביצה נטמעת מוסיפים את הבאה אחריה.

4 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הפחזניות 25-30 דקות.

פחזניות - שלב התנור (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פחזניות - שלב התנור|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב לקרם יציב, ומעבירים לשקית זילוף.

7 כשהפחזניות קרות, יוצרים חור בתחתית של כל פחזנית וממלאים בקרם (אפשרות נוספת: חוצים את הפחזניות וממלאים בקרם).

8 מפדרים באבקת סוכר ומגישים.