אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

צלי עוף ביין

אם פעם נהגנו לחשוב שצלי בקר הוא חגיגי יותר מצלי עוף - באה המנה הזו וגירשה את הסטיגמה הזו לתמיד. תסתכלו כמה שהיא חגיגית ויפה, עם היין והפירות היבשים - ואנחנו יכולים לעדכן אתכם שהיא גם טעימה בהתאם

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/09/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים ו-2 שוקי עוף

חצי כוס קמח לבן

5 כפות שמן זית

3 בצלים, פרוסים דק

200 גרם שזיפים מגולענים (אפשר להמיר בשקית של 200 גרם ערמונים קלופים וחצי כוס חמוציות)

1 כף רסק עגבניות

כפית מלח

כפית פלפל שחור

1 כף שום גבישי

רבע כפית קינמון

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

1 כוס מים

2 כוסות יין אדום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 מכניסים את העוף והקמח לשקית ומנערים לציפוי של העוף. מוציאים ומנערים את עודפי הקמח.

3 מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את העוף מכל צדדיו. מוציאים.

צלי עוף ביין, שלב הכיריים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צלי עוף ביין, שלב הכיריים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 לאותו סיר מכניסים את הבצל, ומטגנים 2 דקות.

5 מוסיפים את השזיפים, רסק העגבניות, התבלינים, המים והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומורידים מהאש.

6 מעבירים את הסיר לתנור (ללא כיסוי) וצולים 40-35 דקות.

צלי עוף ביין, שלב התנור (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צלי עוף ביין, שלב התנור|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7 מגישים עם אורז לבן.