דונאטס קלים בלי שמרים
הגיע הזמן להפקיע את חנוכה מידיהם של חובבי השמרים, ולהוכיח שאפשר להכין יופי של סופגניות - ובמקרה הזה דונאטס - בלי שמרים ובלי התפחות. לטגן ולקשט אנחנו תודה לאל יודעים - תראו איזה יופי יצא!
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
300 מ"ל שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח
שמן קנולה לטיגון
לקראמבל:
50 גרם חמאה
4 כפות קמח
חצי כפית קינמון
3 כפות סוכר
לציפוי:
1 שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן
סוכריות צבעוניות או פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
1 הקראמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקמח והקינמון ומפוררים בעזרת מזלג.
2 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את פירורי הבצק. אופים 10 דקות, מצננים ומפוררים שוב.
3 הדונאטס: מערבבים בקערה את הביצים, החמאה המומסת, השמנת החמוצה, אבקת הסוכר והווניל. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים, ומתוך כל עיגול קורצים עיגול נוסף, קטן יותר (את העיגולים הקטנים ניתן לטגן ולאחר מכן לטבול ביוגורט עם דבש או אבקת סוכר).
5 מטגנים את טבעות הבצק שהתקבלו בשמן חצי עמוק משני הצדדים.
6 ממיסים יחד בזהירות את השמנת והשוקולד (הכי קל במיקרו, בפולסים של 30 שניות).
7 טובלים בזהירות את חלקם העליון של הדונאטס בגנאש, ואז בקראמבל או בסוכריות צבעוניות.