רולדה עם קצפת של מלי עזר
אמא של אסי מכינה לכם קינוח בטעם של פעם: רולדה דקה אך עסיסית, עם קצפת שוקולדית שכיף להשאיר ממנה קצת בצד, כדי לאכול עם כפית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשהילדים שלי היו קטנים הייתי מכינה להם לקינוח אחרי הארוחה קצפת. רק קצפת, בקערה, שילקקו עם כפית. אז החיים היו פשוטים הרבה יותר. היום כשהם גדולים רק קצפת לא מספקת אותם. אז כדי לעורר בהם זיכרונות ילדות וגם להרשים אותם, אני מכינה להם את רולדת הקצפת הזאת. לנכדים שלי אגב, אני משאירה מעט קצפת בצד בקערה, שילקקו עם הכפית, כמו פעם...
מרכיבים :
לרולדה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמן
1/2 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כוס שקדים טחונים היטב
1 כוס קמח תופח
למילוי
1 שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
3 מוסיפים לקצף את החלמונים השמן, תמצית הווניל, השקדים ולבסוף את הקמח.
4 מרפדים ומשמנים תבנית מרובעת, יוצקים עליה את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.
5 כשהעוגה מוכנה וחמה מניחים אותה על מגבת נקייה, ומגלגלים אותה מיד לצורה של גליל.
6 בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים את כל חומרים המילוי עד לקבלת קצף נוקשה מדי.
7 כשהעוגה מתקררת, משטחים אותה מחדש, מורחים עליה שכבה עבה של קצפת, מגלגלים שוב לגליל ומצפים בקצפת שנשארה.
* שומרים במקררהכנתם? ספרו לנו איך יצא!