עוגת סברינה של אמא של אסי
השבוע חיפשתי עוגה שתהיה קלה להכנה, אבל מי שיטעם אותה יחשוב שהשקעתי. זו האחת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
השבוע הייתי מאוד עסוקה - אבל עדיין, חייבים להכין עוגת שישי לילדים (ולכם). לא רציתי לעשות סתם עוד עוגת שוקולד מהירה, וחיפשתי עוגה שמצד אחד תהיה קלה להכנה ומצד שני מי שיטעם אותה יחשוב שהשקעתי. אתם יודעים מה? אני חושבת שהצלחתי.
מרכיבים :
לתבנית עגולה מספר 24:
4 ביצים
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
½ כפית אבקת אפייה
1 כף שמן
½ כוס אגוזים טחונים
5 כפות פירורי לחם
1 כף קמח תופח
לסירופ:
½ כוס סוכר
1 כף ברנדי
1 כוס מים
לציפוי:
2 מכלים של שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 שלב ראשון בעוגת סברינה: מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל.
3 טורפים במזלג את החלמונים עם אבקת האפייה, השמן והאגוזים הטחונים.
4 מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים את פירורי הלחם והקמח.
5 אופים ב-170 מעלות 10 דקות.
6 בינתיים מבשלים יחד את חומרי הסירופ על אש קטנה, ומניחים לנוזלים להצטמצם קצת. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה מיד את הסירופ החם. מניחים להצטנן.
7 מקציפים את חומרי הציפוי יחד ומורחים על עוגת הסברינה לאחר שהתקררה. אפשר לקשט ברוטב פטל או אוכמניות, או להגיש ככה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!