אוכל
צילום׃ אסי עזר, mako אוכל

עוגת גבינה עם ביסקוויטים של מלי עזר

עדיין לא מצאתם את העוגה שלכם לשבועות? תנו לאמא של אסי עזר לסדר אתכם עם עוגת גבינה נוסטלגית, שכל אחד ישמח לקבל

מלי עזר | mako אוכל | פורסם 25/05/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

 150 גרם בסקוויט פתי בר

70 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית קינמון

למלית

750 גרם גבינה לבנה 5%

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כוס סוכר

125 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

3 כפות קורנפלור

3 כפות קמח

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט וניל

1 כוס חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2 מרסקים את הביסקוויטים לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, הסוכר והקינמון ומערבבים. מוציאים 3 כפות, ושומרים בצד לציפוי. מרפדים את בסיס התבנית (בקוטר 24) עם תערובת הבסיס.

3 מקציפים במערבל את הגבינה ביחד עם גרידת הלימון, הווניל, הסוכר והשמנת המתוקה לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, הקורנפלור והקמח, מערבבים ויוצקים לתבנית מעל שכבת הבסיס.

4 אופים במשך 10 דקות בחום בינוני ולאחר מכן מורידים את חום התנור לחום נמוך (כ-150 מעלות), ואופים עוד שעה, עד שהעוגה מוכנה (כשקיסם יוצא יבש).

5 אחרי שהעוגה מתקררת, מקציפים ביחד את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה. מפזרים גם את 3 כפות תערובת הביסקוויטים ששמרנו בצד. שומרים במקרר ומגישים קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לטוויטר של מלי עזר

 >> לכל המתכונים לשבועות