עוגת גבינה עם ביסקוויטים של מלי עזר
עדיין לא מצאתם את העוגה שלכם לשבועות? תנו לאמא של אסי עזר לסדר אתכם עם עוגת גבינה נוסטלגית, שכל אחד ישמח לקבל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק
150 גרם בסקוויט פתי בר
70 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1 כפית קינמון
למלית
750 גרם גבינה לבנה 5%
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כוס סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
3 כפות קורנפלור
3 כפות קמח
לציפוי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט וניל
1 כוס חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2 מרסקים את הביסקוויטים לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה, הסוכר והקינמון ומערבבים. מוציאים 3 כפות, ושומרים בצד לציפוי. מרפדים את בסיס התבנית (בקוטר 24) עם תערובת הבסיס.
3 מקציפים במערבל את הגבינה ביחד עם גרידת הלימון, הווניל, הסוכר והשמנת המתוקה לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, הקורנפלור והקמח, מערבבים ויוצקים לתבנית מעל שכבת הבסיס.
4 אופים במשך 10 דקות בחום בינוני ולאחר מכן מורידים את חום התנור לחום נמוך (כ-150 מעלות), ואופים עוד שעה, עד שהעוגה מוכנה (כשקיסם יוצא יבש).
5 אחרי שהעוגה מתקררת, מקציפים ביחד את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה. מפזרים גם את 3 כפות תערובת הביסקוויטים ששמרנו בצד. שומרים במקרר ומגישים קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!