אוכל
צילום׃ אסי עזר, mako אוכל

עוגת שמרים של אמא של אסי

מלאו אותה בנוטלה או בתערובת אגוזים וקינמון - ותקבלו את הקינוח המושלם למנגל של יום העצמאות

מלי עזר | mako אוכל | פורסם 23/04/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ביום העצמאות אני משתדלת להכין עוגות "יבשות", כאלה שלא מצריכות טמפרטורת מקרר ושאפשר לקחת בקופסה לעל-האש ולפנק את המשפחה אחרי הבשר. למפרידי בשר וחלב: אפשר להחליף את השוקולד בריבה. בתיאבון!

 

מרכיבים :

4 תבניות אינגליש קייק:

1 קילו קמח רגיל, אחרי ניפוי

½ חבילת מרגרינה או 100 גרם חמאה רכה

1 כוס שמן

2 ביצים

1 שמרית או שקית שמרים + משפר אפייה (50 גרם)

שלוש רבעי כוס סוכר

כוס מים פושרים

לרוטב:

חצי כוס מים

1 שקית סוכר וניל

3 כפות סוכר

מעט לימון סחוט

אופן ההכנה:

1 לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק, ואז ממשיכים ללוש לפחות עוד עשר דקות (זה חשוב כדי שהבצק יתפח כמו שצריך).

2 מכסים את הבצק ומניחים לו לנוח עד שהוא מכפיל את נפחו. כשזה קורה לשים אותו שוב, ומניחים שוב לתפיחה (הפעם זה ייקח פחות זמן).

3 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.

4 מחלקים כדור אחד ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל אחד מהם ומורחים בנוטלה (אפשר להחליף בריבה, אגוזים שבורים וקינמון). מגלגלים כל חלק לרולדה, וקולעים משלוש הרולדות צמה. חוזרים על הפעולה עם הכדורים הנוספים.

(אפשרות נוספת: מרדדים כל כדור לעלה, מורחים בנוטלה, מגלגלים וחותכים ל"שושנים" ברוחב 7 ס"מ. במקרה זה אופים בתבנית עגולה)

5 מכסים את העוגות במגבת ומניחים להן להכפיל את נפחן.

6 מורחים את העוגות בביצה, מפזרים שומשום (אם רוצים) ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (בודקים עם קיסם אם מוכן).

7 מכינים רוטב: מחממים את כל המרכיבים על האש עד שהכל נמס ומתקבל נוזל אחיד. כשהעוגות יוצאות מהתנור, שופכים עליהן את הרוטב.

זוכרים את העוגה הקודמת של אמא של אסי?

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!