עוגת ביסקוויטים וגבינה של מלי עזר
אחרי עוגת הגבינה והביסקוויטים של שבוע שעבר, קבלו מתכון שונה לחלוטין: עוגת ביסקוויטים וגבינה, שמוסיפה רכות משגעת למרקם העוגה הסופי. כמה קלה להכנה, ככה טעימה. זה מה שנקרא עונג בכפית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לפני שארז ואסי נכנסו לבית האח הגדול בעונה האחרונה, שמעתי את תמיר חוזר ואומר בערוץ 20 שהוא מקווה שאכין להם עוגת ביסקוויטים. כשאסי נכנס עם עוגת השוקולד האוסטרלית, ראיתי שתמיר התאכזב. עכשיו אני מקווה לפצות אותו עם המתכון שלי לעוגת הביסקוויטים הקלאסית הזאת. ותמירי, אם אתה קורא את זה - אתה מוזמן, אני שומרת לך חתיכה.
מרכיבים :
250 גרם ביסקוויטים
1 מיכל של שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל גבינה 5%
½ כוס חלב
1 כוס נס קפה חזק
לקישוט: ביסקוויטים מרוסקים, או אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב ופודינג הווניל, עד לקבלת קצף חזק.
2 מקפלים את הגבינה הלבנה אל התערובת המוקצפת.
3 טובלים קלות כל ביסקוויט בנפרד בנס קפה, ומסדרים את הביסקוויטים הטבולים בתבנית מרובעת עד שכל התחתית מכוסה.
4 מורחים מעל שכבת הביסקוויטים חצי מכמות ההקצפת. מסדרים קומה נוספת של ביסקוויטים טבולים בקפה מעל, ומעליה מורחים את שארית הקצפת.
5 אפשר לקשט את העוגה בביסקוויטים מרוסקים, או באבקת קקאו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!