צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
סלמון ברוטב חמאה
חמאה איכותית מדגישה טעמים בכל מנה שהיא מתווספת אליה, אבל במקרה הזה היא גם מוסיפה ניחוח אגוזי מגרה שמשדרג את כל חוויית האכילה. זה פשוט, זה חגיגי, בקיצור - זה הכי פסח שיש
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 21/03/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 מנות פילה סלמון, עם העור
מלח
פלפל שחור
6 כפות ממרח חמאה ללא מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מניחים את נתחי הסלמון בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-10 דקות.
3 ממיסים ממרח חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מגבירים ללהבה בינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מפעם לפעם, כ-8-10 דקות, עד שהחמאה מקבלת גוון חום ועולה מהסיר ניחוח אגוזי.
4 מוציאים את הסלמון מהתנור, מוזגים עליו את רוטב החמאה ומגישים לצד סלט ירוק.