אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלמון ברוטב חמאה

חמאה איכותית מדגישה טעמים בכל מנה שהיא מתווספת אליה, אבל במקרה הזה היא גם מוסיפה ניחוח אגוזי מגרה שמשדרג את כל חוויית האכילה. זה פשוט, זה חגיגי, בקיצור - זה הכי פסח שיש

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 21/03/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 מנות פילה סלמון, עם העור

מלח

פלפל שחור

6 כפות ממרח חמאה ללא מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מניחים את נתחי הסלמון בתבנית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-10 דקות.

3 ממיסים ממרח חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מגבירים ללהבה בינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מפעם לפעם, כ-8-10 דקות, עד שהחמאה מקבלת גוון חום ועולה מהסיר ניחוח אגוזי.

>> עוד מתכונים לפסח

סלמון ברוטב חמאה חומה  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אנחנו אוהבים סלמון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מוציאים את הסלמון מהתנור, מוזגים עליו את רוטב החמאה ומגישים לצד סלט ירוק.