אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סקונס חמאתיים

אם תכינו את הסקונס האלה כמו שצריך, הן ייפתחו לכם בידיים בלי שום מאמץ וימלאו את כל הבית בניחוחות אפייה וחמאה. עכשיו רק צריך לבחור איזו ריבה למרוח עליהן ואיזה תה לשתות איתן

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 24/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (14 מנות):

3 כוסות קמח

רבע כפית מלח

3 כפיות אבקת אפיה

6.5 כפות (100 גרם) ממרח חמאה ללא מלח

2 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 ביצה להברשה

סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים (בידיים או במיקסר עם וו גיטרה) קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מוסיפים את כפות ממרח החמאה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים, מוסיפים חלב ומערבבים רק עד שמתגבש לבצק.

3 מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים את הבצק. משטחים מעט את הבצק בידיים ומקפלים 3 פעמים (ליצירת שכבות).

4 מרדדים לעובי של 2.5-3 ס"מ וקורצים מהבצק עיגולים.

סקונס חמאתיים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סקונס חמאתיים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים בביצה. מפזרים מעט סוכר מלמעלה.

6 אופים כ-12 דקות עד שהסקונס משחימים מעט. מוציאים ומניחים לקירור. מגישים פושר עם ממרח חמאה וריבה.

סקונס חמאתיים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סקונס חמאתיים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל