צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
פילה דניס ברוטב עגבניות חמאתי
לשף אבי ביטון יש משהו בשבילכם: מתכון לדניס חמאתי וחמצמץ עם עגבניות קטיפתיות, שאין מתאים ממנו להעשיר את שולחן החג. מעט מצרכים, מעט עבודה - ויש לכם מנה טעימה, מרשימה וקלה להכנה
אבי ביטון | mako אוכל
| פורסם 16/05/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
2 פילה דניס
מלח
פלפל שחור
4 כפות ממרח חמאה במליחות קלה
2 עגבניות חתוכות לרבעים
ענף תימין
3 שיני שום, פרוסות
מיץ מחצי לימון
2 פרוסות לימון
אופן ההכנה:
1 מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל.
2 ממיסים 2 כפות ממרח חמאה במחבת וצורבים את הדג כדקה מכל צד. מתחילים מהצד של העור, מצמידים אותו למחבת בפעולת "גיהוץ" כדי למנוע התכווצות של העור, ואז הופכים.
3 מוסיפים למחבת את העגבניות, התימין והשום ומטגנים כדקה נוספת.
4 סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים את פרוסות הלימון. מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה ומחליקים פנימה 2 כפות גדושות ממרח חמאה. מערבבים.
5 מסירים את המחבת מהאש, ממשיכים לערבב ונזהרים שממרח החמאה לא יתפרק. מגישים.
שף אבי ביטון הוא שף LURPAK בישראל