אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פילה דניס ברוטב עגבניות חמאתי

לשף אבי ביטון יש משהו בשבילכם: מתכון לדניס חמאתי וחמצמץ עם עגבניות קטיפתיות, שאין מתאים ממנו להעשיר את שולחן החג. מעט מצרכים, מעט עבודה - ויש לכם מנה טעימה, מרשימה וקלה להכנה

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 16/05/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

2 פילה דניס

מלח

פלפל שחור

4 כפות ממרח חמאה במליחות קלה

2 עגבניות חתוכות לרבעים

ענף תימין

3 שיני שום, פרוסות

מיץ מחצי לימון

2 פרוסות לימון

אופן ההכנה:

1 מתבלים את פילה הדג במלח ופלפל.

2 ממיסים 2 כפות ממרח חמאה במחבת וצורבים את הדג כדקה מכל צד. מתחילים מהצד של העור, מצמידים אותו למחבת בפעולת "גיהוץ" כדי למנוע התכווצות של העור, ואז הופכים.

3 מוסיפים למחבת את העגבניות, התימין והשום ומטגנים כדקה נוספת.

פילה דניס בחמאת עגבניות של אבי ביטון (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בעדינות על ממרח החמאה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים את פרוסות הלימון. מתבלים במלח, מנמיכים את הלהבה ומחליקים פנימה 2 כפות גדושות ממרח חמאה. מערבבים.

5 מסירים את המחבת מהאש, ממשיכים לערבב ונזהרים שממרח החמאה לא יתפרק. מגישים.

 שף אבי ביטון הוא שף LURPAK בישראל